L’Acadèmia Gastronòmica d’Andorra i Pirineus ha presentat aquest dimarts el projecte gastronòmic per donar a conèixer la cultura culinària andorrana i dels Pirineus. L’acte ha estat presidit pel president de l’Acadèmia Gastronòmica d’Andorra i Pirineus, Jaume Tàpies i el president de la Real Academia Española de Gastronomia, Rafael Anson. El projecte, segons els seus impulsors, té una finalitat cultural i educativa sense ànim de lucre, que es fonamenta en el convenciment que els aliments i la manera de preparar-los són l’origen de les cultures de tots els pobles. Jaume Tàpies ha mencionat la riquesa d’Andorra i dels Pirineus en matèria primera dels seus productes juntament amb l’atractiu turístic de la zona. Rafael Anson ha volgut remarcar la relació que té el turisme i la gastronomia.

L’Acadèmia Gastronómica d’Andorra i Pirineus ha presentat aquest dimarts al matí el seu projecte on vol donar a conèixer la seva cuina mil·lenària i la variada oferta gastronòmica de qualitat que disposa actualment. Jaume Tàpies, ha volgut recordar que el turisme es mou principalment per temes gastronòmics, on ocupa els primers ítems de referència alhora de tirar un destí. ‘ A Andorra i els Pirineus sabem que tenim aquesta cultura, i aquests últims anys hem pogut veure que a nivell de productes i a nivell de restauració, s’ha fet un gran pas endavant i la gent que ens visita així ho aprecia’. Tàpies, també ha remarcat la evolució de molts productes i l’aposta per la qualitat.

Rafael Anson, ha mencionat el terme de ‘la cuina de la llibertat’ on es trenca el rigidesa de les normes més acadèmiques, i es crea la llibertat del cuiner que passa de ser un artesà a ser un artista. També ha remarcat els instruments necessaris per a fer arribar la informació a la gent. Aquest, són principalment les guies (en especial les d’Internet amb la possibilitat del multi llenguatge), els premis de gastronomia i els medis de comunicació. Anson ha dit que esta convençut de que en poc temps Andorra serà un dels destins gastronòmics a nivell internacional.

L’Acadèmia té el convenciment que el conveni signat amb la Reial Acadèmia de Gastronomia Espanyola aportarà un gran valor per iniciar el camí cap als seus objectius d’investigació, divulgació i promoció de totes les activitats gastronòmiques d’Andorra i les diferents comarques Pirinenques.

Els promotors han volgut destacar els primers projectes de l’Acadèmia com la pàgina web amb una guia online on es pugui conèixer l’oferta gastronòmica (amb les matèries primeres, restaurants, receptes…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada