Neix la primera associació cultural argentina al país

Un grup de residents argentins han creat la primera associació cultural d’aquest país a Andorra, anomenada la Querencia. El seu president, Eduardo Quiroz, ha explicat  que el principal objectiu de l’entitat, a banda d’aglutinar el nombrós col·lectiu argentí, és aconseguir tenir un cònsol honorari per poder fer els tràmits consulars sense haver de desplaçar-se a Barcelona, tal com ja han aconseguit altres col·lectius com el peruà, l’equatorià o l’italià.

Aquest dijous 6 de setembre es farà la presentació oficial de la Querencia, la primera associació cultural argentina a Andorra. Un dels seus primers reptes és aconseguir poder fer els tràmits consulars per correu, mitjançant la figura del cònsol honorari, amb l’objectiu de facilitar les renovacions de documents oficials, l’obtenció de la documentació dels argentins que vulguin treballar a Andorra temporalment, o les homologacions de títols acadèmics.

El president de l’associació, Eduardo Quiroz, ha explicat  que tenen constància que hi ha uns 800 residents amb nacionalitat argentina, tot i que la xifra és molt superior ja que hi ha molts argentins que tenen dobles nacionalitats i consten a Andorra amb el passaport italià, espanyol o francès, i que per tant es fa molt difícil xifrar el nombre real d’argentins que viuen a Andorra.

Una de les primeres activitats de la nova associació serà la participació a la Fira d’Andorra la Vella aquest proper octubre. La intenció és poder donar a conèixer el seu país, la seva cultura i la seva gastronomia entre la població andorrana. També tenen previst participar a la fira que se celebrarà al novembre al Pas de la Casa, així com organitzar diverses activitats per al col·lectiu.

 

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES