passaport-mariaDesprés de diversos intents, per fi s’ha fet realitat. I és que els santuaris del Pilar, Torreciudad, Montserrat, Lourdes i Meritxell ja disposen del ‘Passaport del Pelegrinatge’, un projecte molt anhelat pels seus representants. Aquest passaport vol ser testimoni del recorregut fet per la Ruta Mariana i de la presència en cada un dels santuaris, llocs on el salconduit serà segellat. L’obtenció del segell per part de cada centre deixarà constància i certificarà l’estada del pelegrí o visitant.

En aquesta primera edició, la credencial és un petit document a color, mida butxaca, que conté ressenyes sobre els santuaris i cinc espais per posar els corresponents segells. A manera de presentació es pot llegir una cita del Papa Francesc, extreta de l’exhortació apostòlica ‘Evangelii Gaudium’ respecte a Maria com a Mare de l’evangelització.

La idea dels rectors és proporcionar al pelegrí un record tangible i material de les visites efectuades a cadascun dels santuaris, animant així a completar les diferents etapes de la ruta. En paraules del president de l’Associació de la Ruta Mariana, Javier Cremades, aquesta nova iniciativa sorgeix perquè “volem facilitar les visites als santuaris i acostar la bellesa artística i espiritual dels mateixos. Per al creient, el poder rendir culte a la Mare de Déu sota diferents advocacions marianes i en diversos llocs és una satisfacció interior i emocional molt gran. A més, era una demanda que els mateixos pelegrins ens suggerien des de fa temps i ens preguntaven per això “.

Així mateix, Cremades està convençut que “aquest és només el primer pas. Un cop aconseguit el més difícil, la posada en marxa i plasmació del projecte, hem de pensar en evolucionar i millorar el passaport a cada nova edició, donant entrada a nous al·licients i estímuls “.

El segellat dels passaports es pot realitzar a les oficines d’informació o Atenció dels santuaris, igual que la seva adquisició (donatiu d’1 euro). Grups d’agències o touroperadors i col·lectius més nombrosos poden igualment retirar els seus passaports a les oficina de la pròpia secretaria. Cada donatiu servirà per mantenir la Ruta Mariana i poder editar nous passaports.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada