Primer va ser el Cor Adult de l’Òpera d’Andorra format per una 40a de veus i que es va estrenar amb la representació de l’Elisir d’Amore. Ara és el torn del del Cor Infantil i Jove que neix de la clara aposta d’Andorra Lírica “per la formació i per donar sortida a persones del país que tenen qualitat vocal”, segons ha explicat Jonaina Salvador en la roda de premsa de presentació del projecte.

Al Cor Infantil i Jove hi podran accedir cantants d’entre 6 i 18 anys i tindran la possibilitat de debutar en les 3 espectacles que configuraran la programació de la propera Temporada d’Òpera. Tal com ha destacat el conseller de Cultura “ve a ampliar el cor dels adults i permetrà crear un pol de formació important i, sobretot, donar protagonisme i visibilitat als artistes del país”.

En un primer moment, Andorra Lírica ofereix als interessats la possibilitat d’inscriure’s a un curs intensiu d’estiu que començarà la darrera setmana de juny i s’allargarà fins a la segona de juliol. Després, els que vulguin formar part del Cor ja entraran en una dinàmica de treball de 1.30h setmanals a partir del setembre. Treballaran el repertori líric de les representacions de la temporada: formació en òpera, part vocal i escènica.

Paral·lelament, el Cor Infantil i Jove es nodrirà de col·laboracions amb cors externs com pot ser el del col·legi María Moliner que ja va participar en la representació de La Corte de Faraón. Una experiència que, tal com ha ressaltat la professora de música, Eva García, “no només ha servit als alumnes per prendre part en una òpera, sinó també per conèixer de prop la feina que es fa darrera del teló”.

La propera Temporada d’Òpera s’estrenarà a l’auditori Claror a l’octubre. Una de les 3 òperes escollides serà Carmen de Bizet, al febrer, en col·laboració amb el teatre Mariinski.

santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada