Acció Feminista Andorra és un col·lectiu transversal i heterogeni de dones feministes d’Andorra.

Actualment  una cinquantena de dones, que hi treballen de forma activa, unides per la necessitat de posar fi a les desigualtats que- encara avui- es viuen al país.

És per aquest motiu que han consensuat i impulsat un manifest amb més d’un miler de signatures a través de la plataforma Change.org.

La lectura del manifest es farà a les 15h. a la Plaça L ídia Armengol d’Andorra la Vella, on hi són convocades totes les dones i homes que se solidaritzin amb els principis del feminisme, que reivindiquen igualtat de drets i oportunitats.

El manifest, dividit en cinc grans apartats, recull algunes de les principals mancances que hi ha a Andorra, en àmbits tant diversos com la qualitat democràtica, els drets laborals, socials, econòmics o l’educació, i que deixen més de la meitat de la població en situació de desigualtat.

En el camp sanitari, destaquen la demanda de despenalització de l’avortament en els tres supòsits mínims; la millora del protocol davant els casos de violació i abús sexual, i que la CASS doni cobertura a les víctimes de violència de gènere que se separen del maltractador, quan en són beneficiàries. Pel que fa al camp econòmic i laboral, es vol impulsar una llei d’igualtat salarial amb graelles i categories, inspeccions i sancions en cas que les empreses la incompleixin.

Finalment el manifest també té propostes pel que fa a la qualitat democràtica. Demana fixar un equilibri entre dones i homes en els òrgans de poder públic i privat, i també a les llistes electorals, així com crear l’Institut Andorrà de les Dones o bé implementar l’observatori per a la igualtat, com a òrgan de seguiment i control.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada