Negociacions amb Israel per portar turistes al Pirineu a través d’Alguaire

La Diputació de Lleida està treballant en la possibilitat de programar vols xàrter setmanals durant els mesos de juny a octubre que enllacin Israel amb l’aeroport d’Alguaire. Aquesta iniciativa és conseqüència de l’interès que ha desperta el projecte “Perseguits i salvats”, de senyalització de quatre rutes d’evasió pel Pirineu que van servir a milers de jueus per salvar la vida durant l’Holocaust.

El projecte estarà enllestit a l’estiu i inclou quatre itineraris històrics en quatre comarques diferents: la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Tots quatre punts van ser llocs de pas per a la fugida.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha explicat que han mantingut “converses intenses i molt avançades amb una vintena de touroperadors israelians i també amb Aeroports de Catalunya perquè els 15.000 turistes que visiten les comarques lleidatanes puguin fer-ho a través de l’aeroport de Lleida-Alguaire”.

El passat mes de novembre tècnics del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i touroperadors israelians es van reunir a Tel Aviv, tot coincidint amb la visita que va fer el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per tal d’analitzar possibilitats