Navegant errant: TomTom acusa pèrdues importants el 2013

tomtomEl que ahir semblava un desenvolupament destinat a ser indispensable per als humans, avui es converteix en una eina gairebé inútil.

Quan van aparèixer els artefactes de navegació portàtils per a automòbils pocs eren els conductors que ni tinguessin o no desitgessin tenir un aparell d’aquest tipus. No obstant això passats uns anys aquests invents estan caient en l’oblit gràcies als smartphones.

Números com els obtinguts en vendes durant l’any 2013 per l’empresa TomTom notifiquen la caiguda del sector. Si el 2012 la firma va aconseguir beneficis de 129 milions d’euros, el 2013 aquestes xifres s’han reduït fins a límits alarmants. Una caiguda del 84 per cent respecte a l’anterior exercici ha deixat la companyia amb uns “miserables” beneficis de 20 milions d’euros.

Malgrat tot els responsables de l’empresa es resisteixen a baixar de la carrera de les vendes. És per aquest motiu que ara estan desenvolupant nous programari de navegació per poder competir en l’àmbit dels continguts i no del maquinari (batalla pèrdua des dels telèfons intel·ligents).

En resum, ens trobem en un sector volàtil en què la glòria és efímera sempre i quan una empresa no sigui absorbida per una gran marca de les NNTT. Apple, Google, Samsung, Microsoft són l’únic empara en què les firmes nounades poden respirar alleujades.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.