El  conseller general del Grup Parlamentari Liberal (GPL) Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha entrat a Sindicatura una demanda d’informació i una pregunta al Govern amb resposta escrita sobre la “mancomunació de signatures” en els pagaments d’Andorra Turisme.

D’una banda, Carles Naudi ha entrat una demanda d’informació per rebre “la relació de pagaments fets sense mancomunar la signatura al llarg del 2014, 2015 i 2016” per part d’Andorra Turisme.

Aquesta demanda es fa després que l’informe de Tribunal de Comptes sobre la fiscalització dels comptes d’Andorra Turisme exposés que per a “operacions d’import inferior a 100.000 €, el gerent de la societat pot operar lliurement, sense ser necessària la signatura de cap altra persona”. Al mateix informe, el Tribunal de Comptes adverteix que “continua sense complir-se el principi de mancomunació que ha de regir en la gestió de fons públics i es recomana adoptar procediments de pagament que respectin aquest principi”. En aquest sentit, cal apuntar que als departaments de Govern els pagaments s’han de mancomunar a partir d’una xifra superior als 7.500 €

Precisament, sobre aquesta recomanació del Tribunal de Comptes, Carles Naudi pregunta al Govern si “té la intenció de canviar o fer canviar aquesta operativa, per així seguir les recomanacions del Tribunal de Comptes”. El conseller del GPL creu que “fins a 100.000 € és una quantitat excessiva per fer pagaments que no estiguin mancomunats” i per aquest motiu demanda saber quins imports s’han pagat sense mancomunar al llarg dels darrers tres anys. “Els diners d’Andorra Turisme són públics i cal que segueixin els procediments de gestió de fons públics, tal com exigeix el Tribunal de Comptes” ha recalcat, alhora que espera que Govern actuï per acabar amb la singularitat dels estatuts d’Andorra Turisme que fa que una sola persona pugui decidir pagaments de fins a 100.000 € de fons públics, “92.500 € més que en qualsevol departament de Govern” ha subratllat, un fet que “justifica totes les demandes d’informació que porta a terme el Grup Parlamentari Liberal sobre els pagaments d’Andorra Turisme” ha sentenciat.

(Text: grup parlamentari liberal)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada