El fins ara president del comitè executiu del Partit Socialdemòcrata, Víctor Naudi, ha comparegut aquest dilluns per explicar els motius de la seva dimissió. Naudi ha assegurat que se li feia difícil ‘portar el partit amb neutralitat’ tenint en compte que ‘per trajectòria i per coherència política em posiciono com a Jaumista’. De fet, l’expresident ha indicat que de moment no ha pensat en deixar el PS, tal com es plantegen des del sector pròxim a Jaume Bartumeu, però ‘si passat el temps les coses no van en el sentit que espero’, no ho descarta. Naudi ha dit que deixa la presidència perquè considera que hi ha un problema de cohesió del partit, i que s’està deixant de banda el debat d’idees per parlar ‘més de persones i d’enfrontament de dues llistes, tot i que de moment només n’hi hagi una’.

Víctor Naudi ha criticat aquest dilluns les declaracions creuades, que ‘evidencien problemes i diferents tendències dins del partit’, així com el ‘diàleg esbiaixat i falsejat’ que ‘ha fet que molts companys hagin marxat’. Al seu entendre, la preparació d’una candidatura per liderar l’executiva s’ha iniciat massa aviat, ja que ‘a 5 mesos vista per al congrés és molt de temps’, i li ‘fa por que es prioritzi més el debat sobre qui ha de portar això, que el debat es converteixi en unes primàries, més que un debat d’idees’.

Naudi s’ha definit com a ‘Jaumista’ i ha recordat que va signar el manifest del desembre en el seu suport. Sobre el plantejament que ha fet el sector pròxim a Jaume Bartumeu de deixar el PS i formar un altre partit, l’expresident ha dit que és ‘una hipòtesi allunyada i que ara no toca’, que vol continuar com a militant de base perquè és un ferm defensor del partit, però que ‘si passat un temps les coses no van en el sentit que jo crec que hauria de ser la socialdemocràcia, no descarto fer una altra qüestió’.

D’altra banda, no considera que el partit s’hagi radicalitzat, tal com va afirmar Bartumeu, però sí que creu que hi ha algunes tendències que volen trencar equilibris en la visió de partit, ja que ‘la part social és importantíssima però també cal considerar la part econòmica perquè una sense l’altra no són res’.

Amb la dimissió, Naudi vol ‘permetre la neutralitat’ del càrrec de president, i fer un toc d’atenció ‘per aportar una reflexió profunda en el si del partit per fer passar primer les idees abans que les persones’. Fins al maig, la primera secretària, Judith Salazar assumirà les funcions de direcció del partit.

 

Naudi es mostra sorprès i demana prudència per la detenció de Cornella

El fins ara president del PS, Víctor Naudi, s’ha mostrat consternat i sorprès arran de la notícia sobre la detenció del secretari d’organització del partit, Marc Cornella, per un presumpte delicte de consum d’estupefaents.

Naudi ha demanat prudència perquè abans de fer valoracions ‘primer cal veure què ha passat i què hi ha de cert en la qüestió’, i ha destacat que ‘curiosament només ha transcendit el nom del Marc quan són quinze els detinguts’, malgrat que ha dit que desconeix si hi ha algun altre càrrec públic implicat.

D’altra banda, ha assegurat que és prematur parlar sobre si hi haurà dimissió, però ha afegit que si es prova que hi ha hagut algun delicte, ‘el comitè executiu haurà de prendre cartes en l’assumpte’.

1 comentari

  1. Aquest sembla molt més honrat i sicer, però els altres dos menteixen més que parlen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada