marti-naudiEl conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha estat l’encarregat d’iniciar les rèpliques als debats d’investidura. Ho ha fet lamentant que el candidat demòcrata, Toni Martí, hagi centrat el seu discurs en la crisi de Banca Privada d’Andorra i “no hagi aclarit què farà durant els propers quatre anys”. A més, Naudi ha assegurat que el Govern coneixia el cas “setmanes abans” que el FinCEN fes pública la nota el passat 10 de març, afegint que Martí “ja es movia els dies 5 i 6 de març per Madrid i París parlant de la qüestió”. Amb tot, el representant d’SDP ha indicat que confia en el futur del país, que segons ell passa per la signatura de l’acord d’associació amb la Unió Europea. També ha defensat un sistema sanitari sostenible i de qualitat, una gestió rigorosa dels recursos públics per no augmentar la pressió fiscal, i la necessitat de reformar l’administració pública recuperant els acords assolits durant el govern socialdemocrata. 

El representant de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha dit que la legislatura s’ha de centrar en la negociació de l’acord amb la Unió Europea, el redreçament econòmic, la defensa de l’estat del benestar i l’equilibri institucional, i ha criticat que el candidat demòcrata a cap de Govern, Toni Martí, “no ha aclarit què farà durant els propers quatre anys” més enllà de confirmar els ministres que continuen al gabinet. 

Pel que fa a la crisi de BPA, Naudi ha criticat fortament la poca preparació i l’actuació del Govern i l’ha acusat de començar a treure’n rèdit polític “aplaudint la feina feta pel Govern”. A més, ha dit que no es creuen que els Estats Units no avisés fins el dia 9 de març i ha assegurat que “el Govern ho sabia setmanes abans de les eleccions”, i tant és així que quatre dies abans de la nota del FinCEN Martí “ja es movia per Madrid i per París parlant de la qüestió”. 

Amb tot, Naudi ha dit que “tenim confiança en el futur”, que segons SDP passa per l’acord amb la Unió Europea, i en aquest sentit ha lamentat que el candidat Josep Pintat no participi d’aquesta voluntat. Així doncs, Naudi ha conclòs afirmant que no els ha convençut el candidat liberal i que “no li donem ni li donarem cap xec en blanc” al candidat de la majoria, afegint que els fa molta por deixar el govern del país a les seves mans.

Text i foto: ANA

6 comentaris

  1. Es més que evident. Això no cau del cel d’un dia a l’altre, sense més. Les enquestes donaven resultats positius a DA. Els ambaixadors treballen i de ben segur que alguna informació deurien passar-se. Passades les eleccions amb la majoria ja assolida, doncs ja s’encarregarien de la resta. La rapidesa en aquest cas no és fruit de la capacitat de reacció sinó de la informació per avançat

  2. No ha esperat al fincen, joana, sino a que passessin les eleccions i no influis en els vots que tindria da.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada