comu-ordinoConsol Naudí, cònsol menor d’Ordino, és partidària de regular la pràctica de l’esquí de muntanya com a fórmula per solucionar el problema, però en cap cas prohibir. ‘Tothom hi ha de caber, però d’una forma ordenada i segura’ ha declarat, i ha afegit que ‘hi ha molta responsabilitat al darrera que recau en l’explotador de les pistes, i és qüestió d’aclarir tots els termes’.

‘Fer itineraris està molt bé, però ha d’estar regulat’ ha dit Naudí en relació al plantejament del Comú de la Massana de la possibilitat de marcar itineraris per a la pràctica de l’esquí de muntanya. La cònsol menor d’Ordino ha explicat que ‘ha d’haver pistes que per la seva complexitat, dificultat i pendent s’haurien de regular per no deixar-hi accedir a ningú perquè és perillós per qui puja però també per qui baixa’.

Consol Naudí ha explicat que actualment ‘no existeix un tancament de pistes cara amunt, existeix només un tancament cara a baix’, i ha posat l’exemple d’aquest passat diumenge que l’accés a la Coma del Forat estava tancat per la gran quantitat de neu acumulada, però la gent hi pujava igualment, malgrat que de fons s’anaven sentint els tirs d’allaus.

En aquest sentit ha dit que com que no hi ha una regulació, ‘l’estació no té la responsabilitat d’abalisar les pistes per anar cara amunt’, sí en canvi que ho fa per baixar. ‘S’ha de fer un estudi i regular, prohibir no, però regular sí’.

La cònsol menor ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la sessió de Comú. Una roda de premsa en què també ha explicat que estan a l’espera de trobar un ús permanent per al Centre de Congressos, després de l’afer d’Ordino Studios. En aquest sentit, Naudí ha dit que estan esperant la resposta de Rtvasa a la proposta que els van fer per carta de traslladar-hi els estudis de la parapública.

Mentre això no passa, el Comú ja ha ocupat el Centre de Congressos per a activitats pròpies de la parròquia, i prèvia sol·licitud al batlle, i han dipositat tot el material que hi havia en tres sales tancades amb clau sota custòdia de la Batllia.

Per la seva banda, el conseller de la minoria, Èric Bartolomé, ha mostrat el seu desig que ‘això es pugui resoldre el més aviat possible per donar sortida a aquesta instal·lació’.

Bartolomé també ha opinat en relació a la regulació de la pràctica de l’esquí de muntanya i ha dit que ‘cal una regulació urgent que passin a ser obligacions i prohibicions en alguns sentits’ i ha afegit que no pot ser que hi hagi només un reglament de bones intencions vista la gran afluència de practicants d’aquest esport que hi ha darrerament.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada