Naturlàndia registra un 23% més de visitants i un 47% més de facturació que l’estiu passat

gilEntre l’1 de juny i el 30 de setembre les instal·lacions de Naturlàndia van rebre 90.000 visitants, un 23% més que l’any passat, amb una facturació de 900.000 euros, que suposa un increment del 47%. La meitat d’aquests, ha assegurat la directora comercial de Naturlàndia, Vicky Grau, han passat pel parc d’animals, on properament s’hi introduiran noves espècies. Tant l’obertura del parc al juny com les noves activitats proposades a la cota 1.600 han propiciat aquest increment de visites i facturació, segons Grau. A més dels nous animals, de cara a l’hivern s’han previst alguns canvis com ara incloure l’entrada del parc amb el tiquet únic que passarà de 24 a 28 euros, l’obertura de la casa de colònies a la cota 1.600, la possibilitat d’instal·lar dos canons de neu a la cota 2.000 per garantir l’esquí nòrdic o la implementació del pla pedagògic amb visites programades d’escolars. Respecte de la darrera auditoria que posava en dubte la viabilitat de Camprabassa, la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d’Administració de la societat, Montserrat Gil, ha manifestat que no portarà canvis en la gestió perquè és ‘molt positiva’ i la prova són ‘aquests números molt favorables’. A més, el canvi en l’empresa auditora no es produeix pel darrer informe sinó perquè, després de sis anys, és ‘natural i sa’ fer-lo tant al Comú com en la societat, ha manifestat la cònsol.

Un total de 90.000 persones van passar per les instal·lacions de Naturlàndia aquest estiu, 18.000 més que l’any passat, la meitat de les quals van visitar el parc d’animals obert el 4 de juny. A més, segons ha exposat la cònsol major de Sant Julià i presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa, Montserrat Gil, la facturació també ha crescut un 47% respecte a l’any passat, fins als 900.000 euros.

Gil ha valorat aquestes xifres de forma positiva tot i que ha demanat ‘prudència’ perquè és difícil de comparar amb anys anteriors quan no hi havia el parc d’animals. Segons la cònsol, és una opció més per atraure visitants i s’ha de convertir en el ‘futur motor de la parròquia’. Per això, ha dit, totes les administracions hi han de treballar plegades.

A més del parc d’animals, el fet que s’hagi doblat l’oferta lúdica a la cota 1.600 és un altre dels motius que han portat a Naturlàndia a millorar els seus registres, segons la seva directora comercial, Vicky Grau. En aquest sentit, ha indicat que l’estada mitjana ha passat de cinc hores a un dia i mig, ja que alguns visitants repeteixen. La majoria, ha afirmat, provenen del mercat català, tot i que també n’hi ha de França i altres punts d’Espanya. Grau ha considerat que aquesta tendència a l’alça en el nombre de visitants es podria mantenir fins a final de temporada perquè encara queden dos ponts importants. La cònsol ha considerat que enguany s’ha aconseguit un ‘salt qualitatiu’ però caldrà esperar a l’any vinent per fer un balanç global. El Tobotronc segueix sent la principal atracció del parc i aquest estiu ha registrat 80.000 baixades.

Novetats per a la temporada d’hivern

La primera novetat es podrà veure a partir del 15 de novembre amb l’arribada d’uns 25 animals nous, i a principis de desembre es preveu obrir la casa de colònies a la cota 1.600 i es planteja la instal·lació de dos canons de neu a la cota 2.000 per garantir la pràctica de l’esquí nòrdic. En aquest sentit, s’ha creat l’Esquí Club La Rabassa-Naturlàndia per als infants de la parròquia i per nodrir de joves esportistes la secció d’esquí nòrdic de la FAE.

Un altre canvi substancial és que a partir d’aquest hivern, l’entrada al parc d’animals s’inclou dins del tiquet únic de Naturlàndia que passa de 24 a 28 euros. A més, es vol implantar un pla pedagògic perquè les escoles, instituts i centres de formació del país visitin les instal·lacions hi puguin fer tallers, recorreguts i activitats per conèixer l’entorn.

Gestió ‘molt positiva’

Les xifres d’aquest estiu són, segons la cònsol, la prova que a Naturlàndia s’està realitzant una ‘gestió molt positiva’ i, malgrat el que podia dir la darrera auditoria de Camprabassa, se seguirà amb la ‘mateixa línia i la mateixa gestió’. Gil ha criticat que s’inclogués una frase sobre la viabilitat del parc en l’informe perquè cal ser ‘curosos i rigorosos’. ‘Hem treballat amb altres auditores i consideren que no havia d’haver estat així’, ha manifestat. Alhora també ha demanat un vot de confiança en el projecte ‘perquè ens el mereixem’ i ha afirmat que el canvi de l’empresa auditora no respon al fet que les valoracions no caiguessin bé al Consell d’Administració sinó a un ‘canvi natural i sa’ després de sis anys de relació.

Per últim, la presidenta del Consell d’Administració de Camprabassa ha lamentat que ‘si anàvem tan malament l’auditora ho hauria pogut dir abans’ i no dos dies abans de la darrera assemblea de la societat.

TOTES LES NOTÍCIES