Naturlàndia confia poder obrir la zona d’esquí si neva durant la setmana

Naturlàndia continua sense poder obrir la zona d’esquí a causa de la manca de neu. Tot i les nevades d’aquest dissabte al vespre i diumenge, l’ecoparc temàtic només ha acumulat entre un i dos centímetres de gruix de neu, però el director general, Risardo Masegossa, confia que entre dimarts i dijous caiguin gruixos d’uns 80 o 90 centímetres que permetin obrir la zona als esquiadors.

Les nevades que durant el cap de setmana han deixat entre 50 i 70 centímetres a les estacions d’esquí del nord del país no han estat tan generoses al sud. A l’estació d’esquí de fons de Naturlàndia ha caigut entre un i dos centímetres, i a més, el fet que la terra no estigués humida, i les ventades de diumenge al vespre no han ajudat a què es conservi. Així doncs, l’ecoparc temàtic continua tenint tancada aquesta activitat.

El director general de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, ha confiat, però, que durant dimarts i dijous caiguin precipitacions abundants que deixin gruixos de neu suficients per poder obrir la zona d’esquí de fons. Masegosa calcula que es necessiten entre 80 i 90 centímetres per poder esquiar, i que si s’aconseguís, es podria obrir molt ràpidament perquè està tot preparat. És a dir que, si durant dijous s’aconsegueixen els gruixos estimats, el cap de setmana es podria practicar l’esquí de fons.

A més, si s’aconsegueixen els gruixos esperats, Masegosa creu que ja es podrà mantenir obert encara que no nevi, ja que no s’espera que les temperatures tornin a pujar.

El fet d’haver de retardar l’obertura de la zona d’esquí de fons, però, no ha afectat excessivament al parc, ja que s’han pogut mantenir obertes la resta d’activitats. De fet, el mes de desembre es va aconseguir una facturació aproximadament un 15% per sobre de la del mateix mes del 2010, i és que a causa del bon temps els visitants van anar més al Tobotronc i van participar més amb la resta d’activitats.

Quant al mes de gener, tot i que no s’han tancat les xifres, Masegosa creu que ‘l’impacte no serà molt fort’. El fet que tampoc hi hagi hagut molta neu a les estacions d’esquí també els ha afavorit, perquè els visitants han optat per anar a passar el dia a Naturlàndia.

Foto: Arxiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *