El  director i sotsdirector del parc d’animals de Naturlàndia han estat acomiadats aquest divendres, segons ha decidit la direcció de Camprabassa “per no haver fet bé la seva feina, per possible negligència i per haver causat un clar perjudici al parc, posant en dubte la seguretat de la instal·lació”. Aquesta decisió és conseqüència directa de les conclusions de les auditories que el comú lauredià va encomanar amb la finalitat d’analitzar l’estat general de les instal·lacions. La direcció de Camprabassa argumenta en un comunicat que la versió donada pels dos treballadors no coincideix amb les conclusions dels informes tècnics i aquest fet ha generat “una pèrdua de confiança”.

La direcció de Camprabassa ha decidit aquest divendres acomiadar els dos treballadors implicats en l’afer que el 14 de juny passat va acabar amb la mort d’un dels tres ossos del parc d’animals lauredià, després que aquest sortís del seu recinte habitual. Es tracta del director i sotsdirector del parc, als quals se’ls ha notificat la rescissió de la relació laboral “per no haver fet bé la seva feina, per possible negligència i per haver causat un clar perjudici al parc, posant en dubte la seguretat de la instal·lació”.

Aquesta decisió, que s’ha adoptat aquest divendres amb el coneixement del consell d’administració que presideix el cònsol major de Sant Julià, és conseqüència directa de les conclusions de les auditories que el comú lauredià va encomanar amb la finalitat d’analitzar l’estat general de les instal·lacions del parc d’animals de Naturlàndia i, en concret, de les mesures de seguretat, l’estat de conservació i la funcionalitat del recinte dels ossos on es va registrar l’incident.

El director general de Camprabassa, Enric Ordóñez, explica que la versió donada pels dos treballadors no coincideix amb les conclusions dels informes tècnics i aquest fet ha generat “una pèrdua de confiança” en constatar que el relat inicial dels fets que van explicar difereix totalment de les conclusions que es deriven de les investigacions posteriors: “A un se li va escapar l’os i, l’altre, no va seguir bé els protocols i es va precipitar a l’hora d’actuar amb les conseqüències que tots coneixem, la mort de l’animal i la posada en qüestió de la seguretat del parc”. Per a la direcció de Camprabassa, les conclusions són clares i no deixen marge per al dubte.

Camprabassa ha analitzat detingudament les conclusions dels informes i ha pres la decisió “des de la prudència i la responsabilitat” que s’ha adoptat durant les darreres setmanes: “Era imprescindible que els tècnics fessin la seva feina sense pressions i vam tenir clar des del primer moment que calia explicar les conclusions definitives per tal d’evitar especulacions”.

El 24 de juny, el parc d’animals va reobrir amb normalitat, després d’un període de deu dies de tancament al públic durant el qual es van desenvolupar diferents treballs d’arranjament i millora d’acord amb les mesures proposades pel cos de banders i el ministeri de Medi Ambient.

ANA

2 comentaris

  1. Vist l’informe “imparcial” dels Banders, vist l’informe “imparcial” de la policia, es conclou: QUE L’ÓS PORTAVA EL RIFLE QUE EL VA ABATIR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada