El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) està col·laborant amb una nova iniciativa de l’associació de cases turístiques Narieda Rural, que té com a objectiu aprofitar aquells productes alimentaris que els turistes deixin als seus allotjaments i destinar-los al projecte Aliments per la Solidaritat. Aquesta setmana, Narieda Rural, ha lliurat els primers aliments recollits a representants del projecte Aliments per la Solidaritat.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del CAPAU, Anna Vives, ha rebut molt positivament la idea perquè “és una iniciativa que completa l’acció turísitica: els establiments reben el seu benefici pel servei que presten; el sector comercial i hostaler del territori, també; i, finalment, el visitant pot concloure les seves vacances amb una acció solidària”. Vives hi afegeix que aquesta actuació “mostra la sensibilitat de qui l’ha impulsat i la seva responsabilitat social”. La regidora urgellenca espera “que molts altres establiments s’hi puguin sumar i aconseguim distingir la nostra comarca perquè s’hi practica el turisme solidari”. La funció del Consorci és la de seleccionar els usuaris receptors i gestionar els aliments que arriben, tal com ja fan en totes les altres donacions d’aliments.

Des de Narieda Rural expliquen que la seva nova acció “pretén minimitzar el malbaratament alimentari”. El conjunt de cases de turisme de muntanya que en formen part s’encarregaran de conservar els aliments envasats i en bon estat -no caducats ni fora del consum preferent- que deixen els hostes a les respectives llars després de l’estada turística per destinar-los a les persones necessitades. En aquest sentit, el CAPAU serà el responsable de detectar la vulnerabilitat de les persones i de repartir els aliments mitjançant el ja existent Supermercat Solidari. Tot plegat permetrà “que els recursos alimentaris que surten d’un lloc retornin en un àmbit geogràfic proper”.

 

El principal objectiu d’aquest projecte rau en el fet de poder abastir d’aliments a les persones amb més vulnerabilitat. Aquest mateix objectiu desencadena intrínsecament una sèrie d’avantatges. D’una banda, “aconseguir que el turisme pugui ser encara més beneficiós i fins i tot solidari, en tant que els turistes seran conscients d’on aniran destinats aquells aliments que deixen”. De l’altra, que els establiments tinguin un alt grau de compromís social, en aquest cas, en contra del malbaratament alimentari.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada