La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) organitzarà un nou debat per copsar l’opinió del col·lectiu, en aquest cas, sobre dues qüestions claus en l’àmbit de la millora de la qualitat democràtica al país: la doble nacionalitat i el sistema electoral. Pere Baró, coordinador de l’entitat, i Cristina Valen, tresorera, han presentat aquest divendres l’acte, que tindrà lloc el dissabte 24 de novembre al Punt Jove d’Escaldes-Engordany, a partir de les cinc de la tarda.

“Volem que la gent doni la seva opinió sobre aquests temes i veure què és el que els agradaria i, a partir d’aquí, fer un treball amb el PS per buscar solucions”, ha explicat Baró. El coordinador de la JSA ha volgut posar en relleu que “la política ha de trobar sortides per a totes les persones i no només pels quatre que governen”.

Sobre el primer dels temes que s’abordaran, la doble nacionalitat, Valen ha recordat que, actualment, hi ha prop de 14.000 residents al país que, tot i complir ja els requisits per demanar el passaport andorrà, no ho fan. També ha posat sobre la taula el fet que Demòcrates per Andorra, que governa amb majoria absoluta al Consell General, ho fa només amb el suport en forma de vot del 7% de la població de tot el Principat. En aquest sentit, ha recordat que es tracta d’una situació excepcional a tota Europa, on tret de Luxemburg, totes les formacions que estan al poder tenen un suport superior al 20% dels habitants.

La tresorera de la JSA ha argumentat que permetre la doble nacionalitat seria una “bona eina” per “millorar” aquesta situació. Així ha defensat que seria positiu poder tenir “una nacionalitat efectiva, sense perdre la d’origen, per tenir dret a vot i així fer que el Consell General sigui més representatiu de la voluntat de més ciutadans”. Baró ha afegit que “considerem molt injust haver d’escollir un sol passaport” quan “estem en un país on la majoria de gent jove som fills d’immigrants”.

Sobre el segon dels temes a abordar a la taula rodona, el sistema electoral, el coordinador de la JSA ha remarcat que “l’actual no és just” i, per això, “defensem que cal canviar una llei que, ara, crea un parlament o uns comuns que no representen la veu real del país”, fet que fa que “hi hagi lleis que no es poden aprovar no perquè Andorra no les vulgui sinó perquè un color polític que té una majoria que no és real no ho vol”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada