El darrer dimecres, 16 de octubre, es va celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació. Coincidint amb aquesta data, l’app myHEALTH WATCHER ha llençat un nou servei d’alertes alimentàries. Els usuaris d’aquesta aplicació, que en l’actualitat ja utilitizen per saber quins productes s’adapten millor al seu perfil de salut, rebràn notificacions cada cop que hi hagi algún avís rellevant per la seva repercussió sanitària.

El Sistema d’Alerta ràpida per als Productes Alimentaris i Pinsos (RASFF) és l’eina de la Unió Europea per a compartir aquesta información. El 2019 l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ja ha llençat una vintena d’alertes alimentàries d’interès general, a les que s’han d’afegir les relatives a alèrgens i complements alimenticis.

Per exemple, en els darrers dies s’han registrat alertes alimentàries per la retirada del mercat d’alguns lots de formatges de llet crua de vaca procedent de França i diverses actualitzacions relacionades amb el brot de listeriòsi provocat per productes carnis.

Aquests casos han de ser objecte d’informació pública per la posible arribada d’aliments en mal estat al consumidor final i, a partir d’ara, myHEALTH WATCHER col.laborarà en aquesta tasca. L’objectiu és que la ciutadania estigui ben informada i pugui actuar en consecuencia, sense crear alarmes innecessàries, evitant noticies falses i deixant de banda modes i tendències sense aval científic. Per a oferir-los encara més i millor informació, myHEALTH WATCHER inaugura també un nou canal de comunicació a través del correu electrònic alertas@myhealthwatcher.es, per a que qualsevol persona pugui informar d’una anomalía detectada o resoldre els seus dubtes sobre aquesta questió. També és un canal obert a fabricants i distribuidors d’alimentació.

D’aquesta manera, myHEALTH WATCHER reforça encara més la interacció amb els seus usuaris.  Aquesta app gratuita i independent ofereix vàries possibilitats en aquest sentit. A través del Pla Pregunta’m, per només 3,99 euros al mes, es pot accedir a un xat per a consultes ràpides amb els dietistes-nutricionistes que formen part de l’equip d’aquest projecte. Una versió més reduida és el Pla Compromís, que permet donar suport a aquesta iniciativa i accedir a algunes opcions extra, amb un pagament únic de 2’99 euros.  Pero també està la possibilitat d’accedir a un coach nutricional per millorar l’estil de vida.

 

Dia Mundial de l’Alimentació

Proclamat per la Organització de les Nacions Unides per a la Agricultra i l’Alimentació (FAO) el 1979, el Dia Mundial de l’Alimentació es celebra anualment el 16 d’octubre. La finalitat és concienciar la población sobre la fam i la malnutrició que continúen patint molts països i de la necessitat de garantir una seguretat alimentària i una alimentació sana arreu. Aquest 2019 el #DiaMundialdelaAlimentació es duràn a terme activitats en més de 150 països amb el lema “Les Nostres accions són el nostre futur”.

 

myHEALTH WATCHER

myHEALTH WATCHER és una app que posa la tecnologia al servei de la salut i que permet als cosumidors saber si un producte envasat és bò per a ells, o no, simplement escanejant el codi de barres. Aquesta informació és personalitzada, ja que cada usuari pot crear el seu perfil i el dels seus familiars amb un senzill test de salut. Així, els aliments es classifiquen en vermell, groc i vers segons segons com és d’adequat per cada membre de la familia. A més, des de la mateixa app l’usuari pot monitoritzar la seva activitat física diària.

La qualitat de la informació i la personalització són les senyes d’identitat de myHEALTH WATCHER, que reuneix en una sola aplicación totes les eines per a que els ciutadans puguin millorar els seus hàbits de vida i benestar.

De moment, està disponible a Espanya i Andorra, tant per Android com per Iphone. A Mèxic ja es pot descarregar una versió per a que els usuaris vagin pujant a l’aplicació els seus propis productes i puguin provar-la. En breu incorporaràn productes de forma massiva i, properament, ampliaran la seva cobertura internacional.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada