Música, vehicles antics i activitats infantils per captar la màxima afluència a la segona Marató de donació de sang

El proper divendres 22 d’abril, la sala Àgora de l’edifici comunal d’Andorra la Vella acollirà la segona edició de la Marató de donació de sang. Un format concentrat en un únic dia en un punt cèntric, i que tal com va quedar demostrat l’any passat, funciona millor que repartir-se durant una setmana per les diferents parròquies del país. Tal com ha explicat el president de Creu Roja Andorrana, Josep Duró, l’objectiu marcat és arribar a les 1.500 donacions anuals, partint d’aquesta marató (l’any passat se’n van aconseguir 460) i dues accions més. Per captar la màxima afluència de persones aquest divendres, s’han preparat diverses accions com una exhibició de vehicles clàssics, tallers, actuacions musicals, degustacions, contes i inflables infantils, així com la participació de la Colla Castellera d’Andorra per cloure la jornada, que s’allargarà de les 10 del matí a les 20 hores.

Ja hi ha data per a la segona edició de la Marató de donació de sang, organitzada per Creu Roja Andorrana i amb un ampli grup de col·laboradors que la fan possible. Serà el proper divendres 22 d’abril, en una jornada que començarà a les 10 hores i clourà a les 20 hores. Tothom qui vulgui donar sang, sempre que tingui entre 18 i 65 anys, pesi més de 50 quilos i no n’hagi donat els últims dos mesos, podrà fer-ho a la sala Àgora de l’edifici administratiu del Comú d’Andorra la Vella, ubicat al carrer Prat de la Creu. Per animar el màxim de persones a fer possible aquest “acte de solidaritat” que permet “donar vida”, tal com ha defensat el director de Salut del Govern, Josep Casals, s’han preparat diverses actuacions musicals, tallers, activitats infantils i fins i tot una exhibició de vehicles clàssics durant la jornada.La consellera de Social del Comú, Ester Vilarrubla, ha explicat que les donacions de sang de la Creu Roja fa més de 30 anys que es realitzen, però des de l’any passat, i també després de signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, que es va optar per la fórmula de celebrar una gran marató durant una jornada, “perquè en un sol dia es pot arribar a més col·lecta que en tota una setmana a les diferents poblacions”. Fins el 2013 la campanya es desplaçava parròquia per parròquia.

L’any passat, a la primera edició d’aquesta Marató, es van aconseguir 460 donacions, i ara “el punt de mira se centra en assolir les 1.500 donacions l’any”, ha defensat el president de Creu Roja Andorrana, Josep Duró. Aquesta xifra és “el que necessita més o menys l’hospital de Meritxell”, i és per tant el que es necessita perquè “Andorra pugui ser autònoma”. A banda de la Marató, durant l’any s’organitzen dues campanyes més.

Per la seva banda, el director de Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Juan Manuel Sánchez, ha defensat el lema de la Marató de divendres, ‘Tenim la sort de donar sang’, en el sentit que la persona que en pot donar “és molt afortunada perquè significa que està sana”. Sánchez també ha explicat que en general qui més dóna sang són les persones entre 30 i 50 anys, però que el perfil és tan homogeni com la població ja que també es troben joves amb els 18 anys recent estrenats o persones de més de 65 que, com que tenen un bon estat de salut, poden seguir donant sang.

Per facilitar l’accés a les persones donants i també evitar cues, s’ha habilitat una pàgina web on poder demanar hora:www.donarsang.gencat.cat. Pel que fa a les activitats, hi haurà inflables, un taller d’utilització del desfibril·lador automàtic, degustació de pizzes, lectura de contes infantils, exhibició d’habilitats canines o l’actuació de la Colla Castellera d’Andorra, entre d’altres.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.