coberta serradells

El Comú de la parròquia d’Andorra la Vella informa que, aquest dimarts 29 de setembre, a les vuit del matí, comença el muntatge de la nova coberta metàl·lica del recinte de la piscina olímpica del Centre Esportiu dels Serradells.

Després de començar les obres corresponents, destinades a adaptar convenientment la instal·lació a unes normes ajustades a les més estrictes normes positives d’aïllament tèrmic, destinades a l’estalvi d’energia, es va detectar que les bigues de fusta de la coberta de l’edifici de la piscina olímpica presentaven la presència de fongs i de corcs, perniciosos per al bon estat de conservació dels elements. 

L’auditoria encarregada per la corporació l’any 2013 evidenciava la necessitat d’una intervenció en el conjunt de la coberta del recinte de la construcció que encabeix la piscina, destinada a aconseguir una màxima eficiència energètica. Alhora, es detecta alguna mena de deficiències estructurals a les bigues exteriors de la coberta, situades als dos extrems de l’edifici.

El mes de març d’enguany s’adjudiquen els treballs i l’1 de juny s’inicia la intervenció, per tal d’assegurar i corregir les mancances en fiabilitat a les bigues i agençar una gran peça aïllant damunt la coberta, a mode de cinturó extern, amb la funció d’aïllar el conjunt.

A finals del mes de juny es decideix procedir a un canvi de projecte, després que una prospecció detallada posés en evidència que les dues bigues de l’extrem de l’estructura es trobaven afectades per la presència de corcs i de fongs, i es pren la decisió de substituir totes les bigues de fustes per bigues d’acer.

En el plantejament inicial del projecte, es preveia que la durada dels treballs fos d’un total de 17 setmanes i que la instal·lació esportiva seria reoberta al públic el 30 de setembre del 2015.

A causa del canvi de projecte – que representa una millora substancial en relació amb la primera opció -, els nous treballs tindran una durada de 4 mesos suplementaris. Així, és previst que es reobri la nova piscina olímpica a mitjan hivern, amb una renovada fesomia arquitectònica de l’edifici.

Vist que el proper dimarts ja estaran aposentades les grues i que s’emprendrà el muntatge de la nova coberta metàl·lica del recinte a primera hora del matí, com a mesura de precaució i de seguretat de les persones, esporàdicament es podria produir tancaments de 30 minuts de l’entrada i sortida de vehicles a l’aparcament del Centre, eventualment, del dimarts 29 de setembre a les 08.00 hores, fins al dijous 1 d’octubre, a les 18.00 hores.  

Historial

L’abril del 1991 es va inaugurar la Piscina Olímpica dels Serradells.

El juliol del 1993 va començar a funcionar la piscina exterior.

El mes d’octubre del 1996 es va obrir al públic el “Globus de Tennis” adjacent a l’edifici de la Piscina Olímpica.

L’octubre de l’any 2000, s’estrena el Pavelló del Centre Esportiu dels Serradells, el bar i el restaurant i la Zona Lúdica, la Zona de Relax, els vestidors per a abonats i les Pistes de Esquaix.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada