Multitudinari i emotiu comiat a Martí Salvans

comiat marti salvans

La societat andorrana ha donat l’últim adéu aquest divendres al conseller general demòcrata Martí Salvans, en un enterrament multitudinari al qual no ha faltat pràcticament cap representant polític. Mossèn Ramon de Canillo ha oficiat el funeral i ha destacat “les petjades que va deixar Salvans en diferents àmbits”, com ara la política, la cultura o el servei públic.

Per la seva banda, el síndic general, Vicenç Mateu, ha dedicat unes paraules a Salvans i la seva família, recordant les qualitats personals i professionals del seu amic i company. La missa funeral ha finalitzat amb una de les cançons que més li agradaven al conseller, ‘Song for Guy’ d’Elton John, interpretada pel ministre canillenc, Jordi Alcobé, amb l’orgue.

Milers de persones del món de la política, les institucions, l’educació, la cultura o l’esquí, s’han aplegat aquest divendres al matí a l’església de Sant Cerni de Canillo per donar l’últim adéu a Martí Salvans Abetlla, que va morir el dimecres a la nit amb 64 anys. La societat andorrana ha volgut acompanyar la seva família durant la missa funeral oficiada per mossèn Ramon Rossell, que ha destacat la figura del polític i “les petjades” que va deixar en diferents àmbits.

Abans de finalitzar la missa, alguns dels seus companys han volgut tenir un record amb ell, com el síndic general, Vicenç Mateu, que ha dirigit unes paraules en nom de tot el Consell General lloant la figura de Salvans i les seves qualitats personals i professionals. Per la seva banda, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, amb qui l’unia una estreta amistat, ha interpretat amb l’orgue ‘Song for Guy’ d’Elton John, una de les cançons més escoltades pel difunt.

A la sortida de l’església, el cap de Govern, Antoni Martí, visiblement emocionat, ha recordat la figura del seu company com “una persona honesta, íntegra i fidel amb les tradicions però girada cap a la modernitat”. Martí ha recordat que feia molt temps que no moria un conseller en actiu, i ha lamentat que “la terra andorrana ha perdut un gran andorrà”.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, també ha dedicat unes paraules de record a Martí Salvans, amb qui diu que ha pogut compartir molts moments des de jove. Mandicó ha volgut destacar l’amistat de Salvans i la seva figura estricta, valors que ha assegurat que faran que no el pugui oblidar.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.