Movember el mes per a promoure l’atenció a la salut de l’home

De la mateixa forma que en el mes d’octubre es dóna difusió a la prevenció del càncer de mama, al novembre es promou la salut masculina, en concret la prevenció del càncer de pròstata, el càncer de testicles, la salut mental i la prevenció del suïcidi masculí.

La campanya per la salut masculina porta per nom Movember (“Mo”, de moustage, i “vember” de november) i es va engegar a Austràlia l’any 2003 quan un grup de joves van deixar créixer els seus bigotis (moustage) per recolzar a un amic que sofria càncer de pròstata. En 2004 es va crear la Fundació Movember, amb l’objectiu de recol·lectar fons per destinar-los a la lluita contra el càncer de pròstata a Austràlia. En 2007 el moviment va arribar al nostre país i també a Canadà, Estats Units i Regne Unit. Des d’aquest moment, la lluita s’ha fet més i més gran i s’han ideat diferents formes per promoure la donació de diners destinada a la recerca d’aquest temps de malalties:

– Deixa créixer el teu bigoti. D’aquesta forma promouràs que et preguntin per ell i puguis explicar que ho fas en pro de la lluita contra aquestes malalties masculines i la donació de diners per a la recerca.
– Mou-te: compromet-te a caminar o córrer 60 km al llarg del mes, li diuen “Move“. Són 60 km pels 60 homes que perdem cada hora a causa del suïcidi a tot el món.
– Celebra: organitza trobades amb els teus col·legues, el que des de l’associació criden Mo-mentos, en els quals a més de trobar-te amb amics i familiars, recapteu fons per a la recerca contra aquestes malalties.