motxilla-intelligent

El  centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha dissenyat una motxilla per a ciclistes que incorpora un sistema de senyalització amb electrònica flexible que permet augmentar la seva seguretat i que s’ha pogut veure a la present edició de la fira Smart City Expo, que ha tingut lloc a Barcelona.

Eurecat ha dissenyat la motxilla per augmentar la visibilitat dels ciclistes, de manera que els automòbils vegin millor els canvis de direcció que fan. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat un sistema lumínic que es pot activar mitjançant el mòbil. D’aquesta manera, el ciclista pot descarregar la ruta que vol fer i activar els intermitents i la llum de frenada de la motxilla mitjançant el seu mòbil. A més, està previst desenvolupar un wearable amb forma de polsera que enviarà els senyals a la motxilla per encendre les llums que correspongui.

La tecnologia que ha permès crear la motxilla és l’electrònica flexible, que permet posar una capa d’intel·ligència als objectes i de forma transparent per a l’usuari. Aquesta tecnologia es pot aplicar a les peces de vestir i és compatible amb la seva neteja a la rentadora.

El procés per crear aquests tipus d’elements prové d’una anàlisi de la funcionalitat dels objectes, amb la finalitat de crear elements intel·ligents, que aportin més funcions, en aquest cas, seguretat activa integrant el sistema de llum quan es va en bicicleta.

La finalitat d’Eurecat és traslladar la tecnologia que té en els seus laboratoris al mercat, perquè les empreses la puguin incorporar en els seus productes, de manera que el seu ús sigui el més senzill possible, sostenible i faci més fàcil la vida a les persones.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada