Tots els manuals d’infància i noves tecnologies contraindiquen que els pares i mares publiquin fotografies dels seus fills menors a les xarxes socials. No obstant això, no tots els progenitors estan disposats a fer cas a aquestes recomanacions.

Segons un estudi de McAfee el 30% dels pares publica almenys una imatge o vídeo dels seus fills diàriament mentre que el 12% publica quatre vegades o més al dia.

Aquests resultats deriven d’una enquesta realitzada per l’empresa de ciberseguretat que rep el nom de “The Age of Consent” i que intenta discernir si els pares i mares són conscients dels riscos que comporta l’exposició dels fills en les xarxes socials.

Per McAfee els perills potencials de publicar continguts audiovisuals dels fills a la xarxa són la pedofília, l’assetjament, la possibilitat de segrest o la possibilitat de patir ciberassetjament. I si bé és cert que la majoria dels progenitors no publica en obert les fotografies i vídeos dels seus fills, també ho és que el 70% ho fa en xarxes privades.

Per a l’empresa de ciberseguretat la problemàtica rau en el fet que els pares encara no han integrat el consentiment dels seus fills com a element per tenir en compte. El 22% no creu que els menors hagin de donar-los permís per a aquest tipus de decisions i el 19% consideren que es tracta d’una decisió que ha d’estar en mans de les persones adultes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada