pares-batallaLa  sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha omplert de gom a gom aquest divendres al vespre per a l’acte de lliurament del títol de Fill Adoptiu de la ciutat a mossèn Xavier Parés i Saltor. L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, en nom del consistori, li ha lliurat el document després que el plenari del mes de juny passat va aprovar la concessió de la distinció, a proposta de la Germandat de Sant Sebastià.

L’acte ha congregat un gran nombre de persones tant a la sala com a l’entrada. Mossèn Parés ha agraït el títol i ha recordat que, tot i néixer a Ribes de Freser i mantenir-hi molts vincles familiars, des que tenia deu anys quasi tota la seva vida ha girat entorn de la Seu, tret dels dos anys que va passar estudiant a Roma i de quatre anys com a rector a Escaldes-Engordany. En total, més de 52 anys al servei de la ciutat i de la diòcesi. Ha esmentat especialment els anys com a rector al barri de Santa Magdalena, “l’etapa de més tasca pastoral”, i l’actual etapa, des de fa catorze anys, com a rector de la Parròquia de Sant Ot. En aquest sentit, ha assegurat que la Catedral ja és com casa seva i que fins i tot l’enyora quan n’és lluny uns quants dies.

Albert Batalla ha recordat els arguments presentats per a l’aprovació del títol, el qual ha recordat que se sol concedir de manera excepcional i a persones que desperten un ampli consens ciutadà. A grans trets, Batalla n’ha destacat que mossèn Parés sempre ha estat predisposat a ajudar en activitats de la ciutat, alhora que ha facilitat la utilització d’equipaments religiosos per a actes locals. Segons Batalla, és “d’aquelles persones que en comptes de criticar els problemes i intentar que empitjorin hi aporta solucions” i n’ha destacat l’esperit positiu. En l’àmbit purament religiós, n’ha destacat la seva tasca en l’acompanyament que ha exercit en moments importants de la vida de molts veïns de la Seu, com ara en naixements, bateigs, comunions, casaments i especialment a l’hora de la mort.

El germà major de la Germandat de Sant Sebastià, Josep Canelles, també s’ha referit a aquesta col·laboració de Xavier Parés amb la ciutat i, de manera particular, amb la centenària entitat urgellenca, de la qual és soci i a la qual ajuda en la celebració d’activitats. Durant el lliurament dues alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus, Abril Sánchez i Ariadna Guàrdia, han interpretat dues peces clàssiques, de Purcell i Mozart.

L’acte, amb la presència de bona part dels regidors municipals, ha comptat amb diversos familiars de l’homenatjat, entre els quals ha destacat el ministre de Finances andorrà, Jordi Cinca, amb arrels a Ribes de Freser, que ha representat el Govern d’Andorra. També hi han assistit, entre d’altres, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, els vicaris generals Josep Maria Mauri i Ignasi Navarri; el Síndic de Greuges de la Seu, Àngel Rúbio; els exalcaldes Joan Ganyet i Jordi Ausàs; el capità de la Guàrdia Civil a la Seu, Luciano Antón; mossèn David Codina i el rector de Ribes de Freser, mossèn Joan Perera.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada