moscouSuperfície: Més de 17 milions de quilòmetres quadrats a tot Rússia

Població: Uns 143 milions d’habitants té el país, aproximadament.

Idioma: L’idioma oficial és el rus. Aquesta és una llengua indoeuropea que, juntament amb el bielorus i l’ucraïnès, constitueix el grup lingüístic anomenat eslau oriental. El seu alfabet es diu ciríl·lic. Unes altres trenta llengues tenen també estatus d’oficial en algunes de les subdivisions de Rússia.

Moneda: La moneda oficial és el ruble.

Religió: La religió predominant és l’ortodoxa russa, però també hi ha minories catòliques, protestants, jueves, musulmanes i budistes.
Documentació: Cal el passaport en vigor i també el visat

Clima: El clima és de predomini continental, gairebé en tot el territori. Les temperatures són força fredes i no hi ha gran abundància de pluges.

Rússia limita al nord amb l’oceà àrtic, a l’oest amb Noruega, Finlàndia, la Mar Bàltica, Estònia, Letònia, Lituània, Bielorússia, Ucraïna, la Mar Negra; al sud, amb Geòrgia, l’Azerbaidjan, la mar Càspia, el Kazahstan, Mongòlia i la Xina, i a l’est, amb l’Oceà Pacífic.

Moscou, la capital, és el centre polític i econòmic més important del país. El recinte emmurallat del Kremlim és l’origen de la ciutat, a partir del qual va anar creixent en forma de cercles concèntrics.

En el Kremlim es troba el Consell de Ministres i les catedrals de l’Assumpció de l’Anunciació i de Sant Miquel Arcàngel. Però un dels llocs més emblemàtics de Moscou és, sense dubte, la Plaça Roja, a on trobem, també, la Catedral de Sant Basili, amb les característiques cúpules de diferents tamanys d’estil bizantí.
De Moscou, s’ha de parlar del famós metro, amb unes 140 estacions, algunes d’elles autèntiques obres d’art, decorades amb marbres, mosaics, espectaculars làmpades i estàtues.

Una altra de les visites recomanades és el Convent Nvodevichi, originalment una fortalessa, va ser un conent de monges de clausura, destinat a les donzelles del’aristocràcia.

D’altra banda, un dels centres culturals de més renom a Moscou és la Galeria Nacional Tretiakov.

Sant Petersburg és la segona ciutat més important de Rússia i una de les urbs més boniques del país. Coneguda antigament coma Petrograd i Liningraf i popularment com la Venècia del Nord, Sant Petersburg va ser fundada el 1703 per Pere el Gran i està construïda sobre quaranta illes.

Un dels centres neuràlgics de la ciutat és l’avinguda Nevski; també, la plaça del Palau d’Hivern i la Fortalessa de Pere i Pau.

Culturalment parlant, cal mencionar el Museu de l’Hermitage, antic Palau d’hivern dels tsars, amb gairebé 5.000 sales. Es tracta d’una de les pinacoteques i museu d’antiguititats més importants del món.
La ruta de Moscou a Sant Petersburg es pot fer en el famós tren Transiberià.

Per Redacció El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada