Mortés es mostra confiat que l’interès dels inversors d’Arcalís segueix

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha reiterat aquest dijous al migdia durant el Consell de Comú que l’interès dels inversors per al camp de neu d’Ordino-Arcalís es manté, malgrat reconèixer que fa més d’un mes, des de la darrera trobada, que no en tenen notícies. Ara el Comú està “a l’espera” que els inversors els contactin per avançar amb noves reunions. L’oposició també ha reforçat aquest sentiment del cònsol que les negociacions segueixen el seu curs. D’altra banda, Mortés ha informat la voluntat de la corporació de canviar l’actual arquitecte representant de la CTU, el qual estava designat per l’anterior mandat. Tal com diu la llei, ara exerceix el seu càrrec en funcions a l’espera que es nomeni el seu substitut. El fins ara representant ha estat relacionat amb causes urbanístiques que han arribat a la justícia.

La voluntat dels inversors privats d’entrar a l’estació d’Ordino-Arcalís segueix vigent. Així ho han reiterat aquest dijous tant la majoria com la minoria del Comú d’Ordino, malgrat que fa més d’un mes, des de la darrera trobada entre totes les parts, que no en tenen notícies. A dia d’avui, ha explicat el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, durant el Consell de Comú celebrat aquest dijous al migdia, “no en sabem res” i s’està a l’espera que els privats els contactin per reprendre les negociacions.

Mortés ha volgut subratllar que no es tracta d’un tema de “confiança ni de desconfiança”, i que els motius pels quals s’està retardant la reunió “no puc entrar-hi, deu ser un tema estratègic per part d’ells”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Sandra Tudó, consellera de l’oposició, assegurant que “segueixen treballant”, que “l’interès es manté” i que els estudis “continuen vigents”. Amb tot, “el projecte pot variar en funció dels resultats” de la temporada, ha afegit, en el sentit que si l’estació funciona “és tot més positiu”.

També durant el Consell de Comú, la minoria ha interpel·lat a Mortés sobre el representant actual de la corporació a la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU), un arquitecte que s’ha vist involucrat en temes d’infraccions urbanístiques. Mantenir aquesta persona pot suposar “publicitat negativa per a la parròquia” i “desconfiança”, ha exposat Tudó. El cònsol menor ha explicat que l’actual representant va ser designat per l’anterior mandat i que ara es troba, tal com dicta la llei, en funcions, a l’espera de trobar-li un substitut. El nou representat serà designat les properes setmanes i com a molt, l’actual assistirà a una reunió més de la CTU.

Mortés ha assegurat que el canvi de representant no es deu a la situació personal d’aquesta persona, sinó que volen algú de la seva confiança durant els propers quatre anys perquè “cada comú té el seu representant”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada