L’ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, ha assegurat que el nou model de centre integrat d’ensenyament espanyol a Andorra és el millor projecte de futur possible. Ha indicat que aquest centre permetrà garantir la presència de l’educació pública espanyola a Andorra, i centrar els esforços en oferir la millor educació possible als infants. Moreno ha fet aquestes declaracions en el seu discurs amb motiu del Dia de la Hispanitat, on també ha destacat les bones relacions entre Espanya i Andorra, i que el Principat està en el bon camí amb el procés d’obertura econòmica i d’homologació a Europa que ha engegat.

La celebració del Dia de la Hispanitat que tindrà lloc aquest dissabte s’ha avançat a Andorra a aquest dijous per celebrar la recepció oficial de l’ambaixador a l’Andorra Park Hotel, com és habitual.

En el seu discurs, l’ambaixador ha volgut adreçar-se directament als professors espanyols que han assistit a l’acte per demanar-los ajuda en el nou projecte que es prepara de centre públic integrat. Ha recordat que des de feia anys s’estaven perdent alumnes i ‘no vam saber respondre’, però que ara s’ha presentat un projecte de futur que és ‘el millor’. Ho ha justificat indicant que aquest sistema garantirà la presència de l’educació pública espanyola a Andorra, i que permetrà que els esforços se centrin en oferir la millor educació possible.

En aquest sentit, Moreno ha anunciat que ja es començarà a treballar en la logística per tirar endavant el projecte, i que la intenció és donar un plus a aquest sistema perquè els pares hi vulguin portar els seus fills.

D’altra banda, l’ambaixador ha aprofitat l’ocasió per celebrar el bon moment que viuen les relacions entre Andorra i Espanya i per opinar que el Principat està en el bon camí. Ha celebrat els avenços que s’han fet per obrir l’economia del país i per homologar el Principat al seu entorn. S’ha mostrat convençut que s’està actuant correctament i per això ha comunicat que el govern al que representa és conscient dels esforços i està disposat a ajudar en tot el que pugui, tot i també estar passant per un moment delicat.

En declaracions a la premsa, l’ambaixador també ha fet referència explicita a les negociacions del conveni de no doble imposició, indicant que ‘ara comencem la fase forta’, que és la que fa referència a la negociació dels detalls del conveni.

En aquest sentit, el cap de Govern, Toni Martí, ha celebrat les felicitacions de l’ambaixador i ha recordat que la voluntat del Govern és signar CDI amb Espanya i Portugal durant aquesta legislatura.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha compartit amb l’ambaixador l’opinió ‘hem agafat un camí de no retorn’ i ha afegit que ‘els que ara el voldrien aturar no defensen els interessos d’Andorra, sinó els d’uns sectors molt concrets’.

Igualment, la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha manifestat que ‘estem contents que es reconegui els passos que està fent el Govern’, i ha indicat que els socialdemòcrates donen suport a l’Executiu en les accions exteriors que està duent a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada