MoraBanc ha anunciat aquest dimecres que va tancar l’exercici 2017 amb un creixement del 3,6% en el benefici net, que s’ha situat en 23,5 milions d’euros en base comparable. L’entitat fa un balanç positiu dels resultats, ja que es recupera “el camí del creixement orgànic de la seva activitat”, després de completar el pla estratègic i el procés de transformació operacional i de negoci iniciat fa tres anys per adaptar-se als canvis normatius que ha experimentat el sector bancari a Andorra. El creixement dels beneficis s’atribueix a l’aposta per la digitalització, l’anticipació a les exigències reguladores i un millor alineament entre equips i oferta comercial, amb l’optimització d’estructures i recursos per poder ser una entitat més eficient.

El banc destaca que en el primer any d’aplicació efectiva de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, els recursos gestionats només han experimentat un mínim descens del 2%, mentre el total de recursos de clients del grup es va situar al tancament del 2017 en 6.542 milions d’euros. 

A més de l’alça del benefici, MoraBanc també ha enfortit encara més el seu balanç amb una solvència que arriba al 27% segons la ràtio de l’INAF i al 18,9% segons Basilea III, complint amb escreix els requisits mínims establerts i liderant el sector. La ràtio de liquiditat se situa en el 60,7% (ràtio INAF), i l’entitat també se supera àmpliament la ràtio de cobertura de liquiditat i la de finançament estable neta. El ROE s’ha incrementat fins al 8,4% per sobre de la mitjana europea del sector. 

MoraBanc també ha destacat que durant l’any passat el volum de recursos destinats a préstecs a particulars va créixer un 10%, en la línia amb el compromís del banc d’oferir crèdit a la societat.

El banc també ha fet èmfasi en la forta inversió en banca digital, que ha permès un increment del 90% d’accessos de clients i un 36% d’enviament de diners en línia durant el primer any. Com a reconeixement al lideratge digital, World Finance ha premiat MoraBAnc com a millor banc digital d’Andorra 2017 i la seva aplicació mòbil com la millor del país. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada