El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp i el president de MoraBanc, Francesc Mora, han firmat aquest dijous al matí la renovació del conveni mediambiental pel qual l’entitat bancària continuarà la seva tasca de promoció de les iniciatives que du a terme el Centre Andorra Sostenible. Camp ha recordat que el Centre compleix deu anys i ha fet referència al text de l’acord que mostra la voluntat de MoraBanc de seguir promovent durant els propers dos anys les activitats del Centre Andorra Sostenible. De la seva banda, Mora ha manifestat que ‘es volen sentir líders al país impulsant aquest tipus d’iniciatives amb el Govern del país així com amb altres entitats que s’hi dediquin’.

MoraBanc i el Govern han renovat aquest dijous al matí el conveni per continuar, durant dos anys, promovent les activitats del Centre Andorra Sostenible. Francesc Camp ha anunciat que enguany se celebrarà el 10è aniversari del centre. El ministre ha fet menció de l’evolució del centre ressaltant activitats que han esdevingut cites anuals esperades com és la pedalada del Dia europeu sense cotxes. Camp també ha dit que el centre està molt implicat en la realització de la Setmana europea de prevenció de residus i del consum responsable. En aquest sentit, l’any passat, Andorra Sostenible va poder firmar el Conveni europeu del paisatge gràcies a la col·laboració amb MoraBanc, que es va encarregar de la logística i de la preparació de les jornades.

Camp també ha mencionat que aquest 2013 s’engegarà la 2a edició del Concurs de fotografia digital L’Andorra dels Paisatges, amb algunes novetats a les xarxes socials i l’obertura del concurs als turistes a través de la categoria Instagram. Durant l’any 2012 prop de 4.600 persones han participats en les activitats organitzades pel Centre Andorra Sostenible, com tallers d’estiu de pesca i fotografia, tallers de Nadal als punts joves, lectures a les biblioteques, entre altres. Com a novetats d’aquest any, Andorra Sostenible promourà la participació de la gent gran amb un taller de memòria amb el qual es vol recordar paisatges antics d’Andorra mitjançant gravacions on es pugui veure el desenvolupament urbanistic i econòmic del país.

El ministre ha destacat la importància del suport econòmic i logístic de MoraBanc que cada dos anys accepta repetir la signatura d’aquest acord de col·laboració amb la dotació econòmica de 12.000 euros anuals.

 

Mora veu normal que els bancs contribueixin a finançar l’INAF

En relació a l’anunci fet pel Govern de crear noves taxes bancàries per sufragar part de les despeses de l’INAF, Francesc Mora ha indicat que és una qüestió que ja es coneixia i s’havia treballat a través de l’Associació de Bancs, i ha afegit que ‘és normal que els bancs, o el sistema financer, contribueixi a finançar l’organisme supervisor i regulador del sistema financer’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada