danjon L’històric locutor de Ràdio Andorra la dècada dels anys 50 (1955-1963) i posteriorment periodista de Sud Ràdio (1975-1981), William Danjon Dieudonné ha mort aquesta matinada a la residència de Clara Rabassa a l’edat de 89 anys. Conegut amb el nom artístic de Michel Avril -la combinació del seu segon nom i del seu mes de naixement-, Danjon també va desenvolupar altres tasques al Principat.

L’any 1963, quan deixa Ràdio Andorra, passa a ser el secretari adjunt del Sindicat d’Iniciativa, càrrec que ocupa fins el gener del 1966 quan esdevé director de la Casa d’Andorra a París fins el febrer del 1974. Després tornarà a l’ofici de periodista a Sud Ràdio fins que el 1982 comença a treballar com a funcionari del Ministeri d’Educació i Cultura on se’l coneix per la seva activitat al costat de Lídia Armengol Vila en la responsabilitat d’organitzar la Universitat d’Estiu d’Andorra.

La dècada dels 90 col·labora amb el Diari d’Andorra. Els programes pels quals va ser conegut Michel Avril a Ràdio Andorre van ser: Pages Immortelles de música clàssica; Le programme à la carte; Chez vous Madame; Nouveuau Sillon; i Un sourire, en chantant. William Danjon pertanyia a la religió Baha’i i va fundar la seva primera comunitat a Andorra l’any 1954.

Foto: William Danjon, al costat de Mathé Altéry, l’any 1962 durant la seva època a Ràdio Andorra. [Imatge del web Aquí Ràdio Andorra]

1 comentari

  1. Je salue avec beaucoup de respect la mémoire de Monsieur William Danjon. Un personnage incroyable, d’une immense culture et d’une grande générosité.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada