Mor un gos per asfíxia dins un cotxe a Canillo

gos mort 1

La mort d´un gos asfixiat dins d´un vehicle al centre de Canillo provoca consternació. Un veí va alertar que l´animal es trobava tancat a ple sol. Els bombers van trencar el vidre per intentar reanimar el gos, però malauradament va morir al centre veterinari de guàrdia on se´l va traslladar. La protectora Laika reclama un enduriment de les penes davant dels maltractaments a animals.

La inconsciència del propietari del gos, un turista espanyol, ha provocat la mort de l´animal. El va deixar tancat ahir durant hores, a ple sol, dins del cotxe. Un veí va avisar els agents de circulació que, al seu torn, van requerir la presència de policia i bombers, que van trencar el vidre del cotxe per intentar auxiliar el gos, que va morir a la tarda al veterinari.

El president de Laika, Josep Mas ha manifestat avui davant dels micròfons de RTVA que “aquest senyor, amb la seva reacció a posteriori de fredor i de desconnexió, mirava el gos com si es tractés d’una cosa, jo no l’acuso però tinc la sensació interna que ho va fer deliberadament.”

Les xarxes socials bullen d´indignació amb els fets. La policia va identificar i localitzar ahir a la tarda l’amo del gos a través dels mossos d´esquadra. El cos d´ordre ha remès un informe dels fets a la Batllia perquè determini si se li exigeixen responsabilitats penals.

Sigui com sigui, Laika reclama lleis més dures per castigar el maltractament animal: “Aquí a Andorra el maltractament de l’animal no està inclòs al codi penal com ho està a Espanya, França, Dinamarca o Suècia, on són penes de presó, de sis a dos anys”, assegura Josep Mas.

Laika confia que aviat les lleis per combatre el maltractament animals s’equiparin a les regulacions d’altres països europeus.

5 comentaris

  1. I per què li tapeu la cara si tothom l´hem vist a les xarxes socials la cara d´imbècil que té aquest fastigós???? No és menor d´edat i sap molt bé lo que estava fent.

  2. Lamentable …avec toutes les préventions comment cela puissent encore arriver …
    Faut sévir et des peines lourdes afin d’éviter ce dramatique accident ..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.