El Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef ha emès un comunicat on anuncia la defunció de Manela Mora Font, fundadora i presidenta honorífica d’aquest comitè.

La tasca d’Unicef Andorra per a què cada infant gaudeixi d’una vida digna, que inclou l’accés a una nutrició saludable, a l’educació, a la sanitat… i a la protecció contra tota mena de discriminació per raó de sexe, raça o discapacitat, es veu reforçada per la labor que també en l’àmbit de la infància desenvolupen persones com la Manela.

La Manela ha estat exemple de feina silenciosa, constant i tenaç a favor dels infants i els joves, amb un compromís ferm envers el país. Per conèixer millor a la Manela, reproduïm les paraules de la presidenta d’Unicef Andorra del 2005 al 2013, la M. Rosa Babot, en motiu del lliurament dels Premis Unicef l’any 2012: “De la Manela i la seva relació amb Unicef, poc en puc dir que no sapigueu: va ser la promotora i primera presidenta del Comitè d’Andorra, que va posar en marxa gràcies a les gestions i tràmits del seu fill Jordi davant les Nacions Unides, després d’anys de molta feina, esforços i quilòmetres. Perquè potser hi ha una cosa que no sabeu: Unicef Andorra existeix perquè la Manela durant molt de temps es va encarregar personalment d’anar a buscar a Espanya targetes i productes que després ella mateixa distribuïa. Una anècdota, si m’ho permets Manela, que parla molt del teu tarannà, el d’una dona generosa, compromesa, idealista però decidida i sobretot amb unes conviccions molt fermes, que has sabut transmetre a tots els que t’hem envoltat i especialment als teus més pròxims. Per això, malgrat ser un premi personal, volem fer-lo extensiu a la família. Així doncs, a tots moltes gràcies”.

Marc Vila, president del 1999 al 2005, diu de la Manela que “va ser una persona amb una intel·ligència emocional fora del comú”. I afegeix que “el seu bon lideratge a Unicef va permetre aglutinar persones de totes condicions i procedències per a treballar pels drets i el benestar des infants des d’una visió molt avançada a la seva època.”

La presidenta del 2014 al 2018, Blanca Palau, recorda la Manela com “a una persona excepcional, molt estimada i molt compromesa amb aquells que més ho necessiten” i afegeix que “sempre li estaré agraïda per haver-me proposat formar part de la gran família d’Unicef”

Laura Alvarez, presidenta del comitè, lamenta la seva defunció i li agraeix tota la tasca que va desenvolupar durant els anys que va estar activa com a primera presidenta de la nostra entitat. I declara que “la seva pèrdua ens ha de fer treballar més intensament per vetllar per a que cada infant tingui una oportunitat justa en la vida, com ella va començar a fer ara fa més de 20 anys i com voldria que continuéssim fem: amb un alt compromís, amb molts feina i amb tots els nostres esforços. Totes les persones que formem, han format i formaran part del nostre comitè sempre li estarem agraïdes.”

Manela Mora tenia 98 anys. L’enterrament tindrà lloc demà dijous 28 de juny a les 12 hores a l’Església de Sant Pere Martir d’Escaldes-Engordany.

Text: UNICEF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada