Mor l’esquiador Josep Giró

L’esquiador de fons urgellenc Josep Giró Roca ha mort aquest dijous als 63 anys. Giró és un dels millors fondistes catalans de la història i va participar en tres Jocs Olímpics d’Hivern: Lake Placid (1980), Sarajevo (1984) Calgary (1988).

La defunció l’ha comunicat la Mancomunitat d’Estacions d’Esquí Nòrdic (Tot Nòrdic), que ha expressat que “avui és un dia trist” per a aquest esport perquè “ens ha deixat un gran esquiador, company i amic”. Des dels complexos de fons del Pirineu català han transmès “tot l’escalf als familiars i amics”.

Josep Giró, nascut a la Seu d’Urgell el 12 de novembre de 1955, era membre del Centre Excursionista de Catalunya i va ser 15 vegades campió d’Espanya d’esquí nòrdic, en diferents distàncies. També va guanyar diverses vegades els Campionats de Catalunya. En l’àmbit internacional, a la dècada dels 80 va ser olímpic en tres ocasions, una fita a l’abast de pocs esportistes catalans. També va disputar tres Campionats del Món, els anys 1982, 1985 i 1987.

En l’àmbit professional, Giró havia estat cap de pistes i monitor d’esquí i d’activitats de lleure a l’estació andorrana de La Rabassa, que actualment forma part del complex lúdic Naturlàndia. També havia estat assessor tècnic, formador i preparador de material de l’antiga botiga urgellenca Nòrdic Esport, especialitzada en fons.

 

2 comentaris

  1. Descansa en pau Josep.
    Les bones persones no hauríeu de marxar mai.

Comments are closed.