Mor Joan Caminal Mur, un dels fundadors del Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya

Logotip de CEFUC
Logotip de CEFUC

El Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya (CEFUC) ha lamentat aquest dimarts la mort de Joan Caminal Mur, soci número 1 de l’entitat i un dels seus fundadors, l’any 1975.

Caminal va ser un dels pioners de l’esquí nòrdic a la Seu d’Urgell i l’Alt Urgell. Des del club s’indica que “sense ell no hauríem tingut el que tenim ara; un esport que cada hivern que passa es fa més gran”. L’associació esportiva afegeix que “les traces que vas deixar són el camí a seguir per assolir l’èxit”.

El CEFUC agraeix “tanta feina feta, tanta iniciativa i tanta passió” i fa arribar el condol a la família. També recorda les “aventures, amistats, històries, victòries, algunes a nivell mundial” que s’han viscut en els darrers 45 anys. “El club es va fundar en uns moments díficils i en un any de canvis, com el que ens toca viure ara”, es remarca en un escrit a les xarxes socials. I també s’assenyala: “No podrem acomiadar el Joan de la manera que toca” però “l’hivern que ve tornarem amb més ganes, esforç, força i passió, recordant tots els qui van fer possible les traces que tenim ara”.

Caminal també estava molt involucrat en el món de l’hoquei urgellenc i era soci del CHPA Cadí. Des de l’entitat urgellenca s’ha volgut fer també un reconeixement a la seva figura.

TOTES LES NOTÍCIES