Mor el guia de muntanya atrapat aquest migdia en una allau a Arcalís

L’equip de Vallnord – Ordino Arcalís ha comunicat que, la persona que aquest migdia s’ha vist atrapada per una allau a la zona fora-pista tancada al públic del Baser Negre, malgrat tots els esforços mèdics i la ràpida actuació de l’equip de l’estació per traslladar-lo a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ha mort. Així ha estat certificat per les autoritats competents.

Sobre les 12h30 personal de l’estació de Vallnord – Ordino Arcalís ha estat alertat d’una allau a la zona fora-pista del Baser Negre.

De manera immediata s’ha desplaçat al lloc el personal d’emergències de l’estació i el servei de rescat de bombers GRM.

Dues persones amb titulació de Guia d’Alta Muntanya han estat localitzades atrapades a dita allau. Una d’elles, amb aturada cardiorespiratòria, ha estat atesa d’urgència. El segon afectat es troba fora de perill.

En primera instància se l’ha traslladat a una zona segura pels equips de rescat, on se li ha continuat practicant maniobres d’ERP. Seguidament ha estat evaquat en helicòpter a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell en estat crític, on ha perdut la vida.

Es tracta d’un guia d’alta muntanya de 34 anys i resident a Andorra que treballava en la preparació de l’esdeveniment Freeride World Tour.

L’equip de Vallnord – Ordino Arcalís i del Freeride World Tour ha lamentat el tràgic accident i ha traslladat les seves condolences a la família del guia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.