Mor als 90 anys l’escriptor i empresari peramolí Jesús Pallarès, patriarca de l’hotel Can Boix

L’escriptor i empresari Jesús Pallarès Bach, de l’Hotel Can Boix de Peramola, va morir ahir a l’edat de 90 anys. Al llarg de la seva vida es va distingir per ser un home il·lustrat, treballador i inquiet. Continuador de l’hotel fundat pel seu pare, va modernitzar i ampliar l’establiment fins a passar-ne la direcció al seu fill Joan, que l’ha convertit en un dels hotels de més prestigi de Catalunya, amb una acreditada cuina.

Jesús Pallarès va conrear també la literatura. És autor dels llibres Fusta de boix (1992), on explica la història de la casa pairat des de l’any 1763, i Memòries d’uns cabalers (1995), a més de diversos relats curts aplegats en volums col·lectius, alguns dels quals van ser guardonats en el Certamen Literari de la Gent Gran. Formava part de l’Associació Llibre del Pirineu i col·laborava habitualment en diverses publicacions.

Entre les seves aficions hi havia l’aeronàutica: fins fa pocs anys encara se’l podia veure sobrevolant la comarca als comandaments del seu ultralleuger. Era el pare de l’actual alcalde del municipi, Joan Pallarès.

La capella ardent per Jesús Pallarès serà instal·lada aquest matí a la capella de Can Boix i la missa funeral tindrà lloc a les 4 de la tarda a l’església de Sant Miquel de Peramola.

TOTES LES NOTÍCIES