Mor als 79 anys el fotògraf urgellenc Miquel Planella

Aquest dissabte ha mort als 79 anys el fotògraf urgellenc Miquel Planella. Durant les darreres dècades, la càmera de Planella ha immortalitzat tota mena d’esdeveniments socials de la Seu, l’Alt Urgell i els Pirineus.

Miquel Planella va néixer al Masnou (el Maresme) el 16 de febrer de 1933. L’any següent, la seva família va obrir un comerç al carrer dels Jueus i el 1942 van establir definitivament la seva residència a la Seu. Va estudiar Comerç i el 1952 va entrar a treballar al Banc Espanyol de Crèdit, on va desenvolupar tota la seva carrera professional fins que es va jubilar el 1993.

El 1945 ja va inic iar la seva passió per la forografia, que convertiria en una professió paral·lela i donaria lloc a un extens arxiu que avui ja és de consulta obligada a l’hora de conèixer la història gràfica. Havia conservat el valuós fons de 1.250 imatges antigues de Miquel de Plandolit, que va cedir a l’Arxiu Municipal.

Es pot saber més sobre el llegat de Miquel Planella a través d’aquest reportatge que li va dedicar el programa de RàdioSeu ‘Radiografies’.