‘Monument a l’aigua’ s’emporta el primer premi del concurs d’escultures de neu del Pas


L’escultura titulada Monument a l’aigua de l’artista Arlindo, ha estat la premiada amb el primer premi del concurs d’escultures de neu del Pas de la Casa, que ha clos aquest diumenge. Durant tot el cap de setmana els visitants també han tingut ocasió de votar l’escultura que més els agradés de totes les que competien, i el jurat i el públic han coincidit en voler donar la menció d’honor a l’obra de Carlos Martínez i Noe Martínez titulada El viejo y el mar.

Amb la voluntat de fer participar el poble i els visitants en el recent recuperat concurs d’escultures del Pas de la Casa, al llarg del cap de setmana s’han recollit els vots dels visitants per triar la millor obra. En total s’han reunit més de 350 vots, i el jurat ha coincidit amb el públic en donar la menció d’honor a l’obra El viejo y el mar de Carlos Martínez i Noe Martínez.

Aquesta ha estat una de les 23 escultures que han fet els professionals concursants, però també s’han pogut veure molts altres motius relacionats amb la temàtica d’enguany: l’aigua. Des d’un nenúfar, un tobogan d’aigua per on han baixat els més petits, llacs, ossos, granotes, i fins i tot un submarí.

El jurat, format pels artistes Àngel Calvente, Faust Campamà i el director de l’Escola Llotja, Jordi Plana, l’escultor Ahmed Keshta i els membres de l’equip comunal, ha triat les obres guanyadores, que s’han endut un premi de 1.000, 700 i 500 euros respectivament.

El primer ha estat per a Arlindo Arez amb la seva obra Monument a l’aigua, el segon per a Eric Rocha i Nuria Beunza per Octubre Rojo i el tercer a Germinación de Miquel Samitier.

La consellera de Cultura del Comú d’Encamp, Olga Moreno, ha celebrat que s’hagi pogut recuperar el concurs que es va deixar de fer l’any 2007, i que hagi tingut l’èxit d’acollir més d’una vintena de participants. A més, ha destacat la participació de la gent observant les escultures i votant-ne la preferida.

Per la seva banda, les participants andorranes Marta Tarrés i Itziar Badenas han presentat una escultura inspirada en els llacs de Pessons, on han volgut interpretar la forma de sis llacs amb columnes simbolitzant l’altitud a la que es troba cada un. Les andorranes, que han participat com a estudiants i no com a professionals, han explicat que era la primera vegada que treballaven amb neu i que ‘és una odissea si no tens les eines adequades’. Per això han comptat amb l’ajuda dels professionals que els han deixat les eines necessàries. Per a la propera edició asseguren que ja estaran molt més preparades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.