trobadaMontferrer celebrarà aquest dilluns de Pasqua el tradicional Aplec de la Trobada, que es recupera amb l’impuls de l’Escola Els Agols.

La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘Adoptem un monument’, a través del qual els nens i nenes de 6è i 5è de Primària han iniciat un estudi sobre l’Ermita de la Mare de Déu de la Trobada, vinculada a la celebració.

L’Aplec començarà a 2/4 de 12 del migdia amb la recuperació de l’antiga processó des del poble de Montferrer i fins a l’església de la Trobada, seguida d’una missa i una visita guiada a l’església. A 1/4 de 2 començarà una ballada de sardanes acompanyada d’un vermut, i a les dues s’iniciarà l’arrossada. Per participar del dinar cal reservar el tiquet, al preu de 10 euros, al telèfon 666106520.

A la tarda es farà el concurs de mones artesanals, una altra visita guiada i un ball de tarda, a més a més d’inflables per als infants.

Els joves van descobrir l’any passat l’evolució arquitectònica del temple i van analitzar el seu passat a través d’imatges recopilades en un dossier. Arran de la tasca d’investigació, van dur a terme posteriorment dues visites guiades per donar a conèixer a la gent del municipi les seves conclusions. Enguany, aquesta feina es complementarà amb l’elaboració d’un programa d’activitats per tornar a donar vida a l’aplec, que molts veïns recorden amb nostalgia.

Els joves han demanat la col.laboració del Bisbat d’Urgell per restaurar l’antic estandart que es lluïa a la processó i també volen recuperar un antic rellotge de sol. Tot el procés s’ha desenvolupat amb la col.laboració dels veïns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada