Mònica Dòria es classifica per a les semifinals de la Copa del Món a la Seu

La palista Mònica Dòria ha aconseguit classificar-se per les semifinals de la Copa del Món de la Seu d’Urgell en canoa eslàlom. Ha estat vuitena en la primera mànega on passaven les 10 primeres. Laura Pellicer, vintena, intentarà tancar la classificació en la segona mànega.

Laura Pellicer amb el dorsal 129 ha estat la primera andorrana a prendre la sortida en C1. La palista de l’equip Sant Eloi ha penalitzat en les portes 7 i 10 per acabar amb un temps de 2 minuts i 1 segon. Una marca que li ha valgut per ser vintena i, per tant, provisionalment fora de la semifinal on es classifiquen les 10 primeres. Pellicer tindrà una segona opció a la segona mànega on passen les cinc millors. Mònica Dòria ja va aconseguir l’any passat, amb 15 anys, passar a semifinals, avui ha repetit la gesta però aquesta vegada a la primera mànega. A la Copa del Món les joves esportistes tricolors competeixen en categoria absoluta. La palista andorrana ha comès també dues errades. Portes 7 i 19 que li han suposat una penalitat de 4 segons. Malgrat tot, l’andorrana ha fet valer el factor d’actuar com a local aturant 1 minut i 53 segons, un resultat que ha col·locat Dòria, de només 16 anys, directament a la semifinal de demà dissabte.

El secretari d’estat d’Esport, Jordi Beal, ha estat el primer a felicitar Dòria, que no deixa d’evolucionar any rere any. L’any passat es va classificar per a la semifinal a la segona mànega i avui n’ha tingut prou amb la primera. “És esperançador veure el nivell que tenen ara i que vagin gaudint del camí a veure si poden arribar”, ha explicat Beal.

Dòria es mostrava molt satisfeta. “L’objectiu era passar a semifinals en C1, ara ja estic més relaxada. Faré el que podré en K1, però ara l’objectiu està assolit”, ha celebrat.

L’entrenador del FACC-Sant Eloi, Alberto Díaz, hi coincidia a destacar que la classificació primerenca “treu un pes de sobre” i que amb aquesta mateixa plaça entraria a la final. Pel que fa a la Laura Pellicer, Díaz ha insistit que el seu nivell ha sigut bo i que si el manté entrarà en la semifinal.

El C1 femení és la especialitat en la qual estan centrades les andorranes, una modalitat que serà olímpica el 2020. Aquesta tarda participaran en k1, en la modalitat olímpica mai han aconseguit passar a semifinals.