La subsíndica general, Mònica Bonell, creu que la proposició de llei socialdemòcrata sobre la despenalització de l’avortament en tres supòsits pot fer ‘trontollar’ les institucions. Bonell ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA on ha deixat clar que ‘com a dona’ defensa la llibertat a decidir, però que com a política no es pot obviar la configuració institucional del país i el fet que un dels coprínceps sigui arquebisbe.

Mònica Bonell ha augurat un debat ‘interessant’ entorn a la proposició de llei que presentarà el grup parlamentari socialdemòcrata entorn a la despenalització de l’avortament en tres supòsits. Bonell ha dit que com a dona té una posició clara a favor del dret a escollir, però que com a política no seria responsable obviar l’estructura institucional del país, que podria ‘trontollar’, i que els grups parlamentaris han de tenir en compte a l’hora de debatre.

Bonell ha recordat que s’haurà d’afrontar el debat i escoltar totes les opinions i en aquest sentit ha assenyalat que la Constitució ha estat vigent 20 anys i ‘que duri’ però ha afegit que si el poble demana modificacions, s’haurà de ‘posar sobre la taula’.

La subsíndica s’ha preguntat per què el PS no va presentar aquesta proposició de llei quan governava i en aquest sentit ha recordat que quan es governa ‘tens la responsabilitat política de tenir-ho en compte tot’ i ha insistit que com a polítics ‘no seríem responsables’ si no tinguessin en compte els inconvenients ètics i morals que se li poden presentar al copríncep en un tema com aquest.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada