L’estat de les negociacions per un acord d’associació amb la Unió Europea ha centrat el dinar de treball que el cap de govern, Antoni Martí, ha mantingut aquest migdia a Mònaco, amb el ministre d’Estat del Principat de Mònaco, Serge Telle i el ministre d’Afers Exteriors de la República de San Marino, Nicola Renzi, coincidint amb el segon aniversari del llançament del mandat de negociació. Tots tres mandataris han celebrat les bones relacions i l’esperit constructiu existent entre les tres delegacions responsables de les negociacions amb Europa i han manifestat la ferma voluntat de continuar treballant conjuntament per assolir un acord amb la UE amb unes condicions sòlides que tinguin perdurabilitat en el temps.

Durant la trobada, en la qual Antoni Martí ha estat acompanyat per l’ambaixadora d’Andorra a la Unió Europea, Maria Ubach, i l’ambaixador d’Andorra a Mònaco, Enric Tarrado, les 3 delegacions han pogut compartir l’estat de les respectives negociacions que cada país manté amb la UE pel que fa al marc sectorial, actualment centrat en la circulació de mercaderies. Martí, Telle i Renzi han intercanviat les posicions i les especificitats que defensa cada Estat davant els negociadors europeus. Els mandataris han pogut exposar les seves expectatives pel que fa a les properes negociacions relatives a la lliure circulació de serveis així com de les altres llibertats de circulació, capitals i persones.

Previ al dinar de treball, Antoni Martí ha estat rebut pel príncep de Mònaco, Albert II, juntament amb Nicola Renzi i Serge Telle. Durant l’audiència, que ha tingut lloc al Palau del Príncep de Mònaco, Albert II ha mostrat interès en el procés intern i la implicació que els diferents agents econòmics i socials de cada país tenen en l’aproximació a Europa. El príncep i els representants dels tres països han coincidit en l’oportunitat que representa per Andorra, Mònaco i San Marino accedir al mercat interior europeu.

Els tres mandataris han acordat una pròxima trobada conjunta a San Marino coincidint amb la celebració dels Jocs dels Petits Estats d’Europa.

Foto: SFG

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada