Molta pluja i poca neu a les pistes

neu 1

Aquest cap de setmana havia de començar la temporada d´esquí. La manca de neu, però, va fer que Grandvalira i Vallnord posposessin l´obertura de pistes al proper cap de setmana. Malgrat que avui plou a tot el país, el fet que les temperatures no siguin prou baixes impedeix que veiem caure la neu. Una situació que pot canviar a partir d´aquest vespre i que pot ajudar, com a mínim, a la innivació artificial.

De precipitacions n´hi ha hagut, però en forma de pluja. El fet que les temperatures no siguin prou baixes impedeix que l´aigua es transformi en neu. A Grau Roig aquest és l´aspecte que presentaven les pistes: neu mal repartida i encara moltes plapes sense cobrir. Una quantitat de neu que fa impossible la pràctica de l´esquí. Els operaris de les estacions, tot i així, aprofitaven que s´ha posposat l´obertura per al cap de setmana vinent per fer petites correccions tècniques.

A cotes més baixes, com a Soldeu i al Tarter, la neu és testimonial: tan sols petites plapes sota dels canons de neu. De fet, només als cims la presència de neu és prou digna, mentre que a mesura que anem baixant tot plegat queda en enfarinades. I és que la cota de neu en cas de precipitació se situa a hores d´ara a 2.100 metres.

Per a aquest vespre s´espera una baixada de temperatures que es farà més important dimecres, amb un descens d´entre 5 i 8 graus, sobretot a alta muntanya. Si hi haguessin precipitacions a partir de 1.600 metres serien en forma de neu, però l´entrada d´un front sec a partir de demà ho farà difícil. En qualsevol cas, el fred serà positiu per a la innivació artificial.

TOTES LES NOTÍCIES