El Govern ha aprovat la modificació del Reglament d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges i d’edificis d’ús d’habitatge (Pla Renova). Tot i la voluntat del Govern de proposar en breu les modificacions legislatives necessàries per ampliar l’abast del programa a edificis amb altres usos, s’han afegit diferents millores per tal que ja siguin aplicables en la propera convocatòria. Entre aquests canvis cal destacar la incorporació de les subvencions per a les actuacions d’instal·lació d’energies renovables, que fins ara havia gestionat el Ministeri d’Economia i Territori des de la seva àrea encarregada de l’energia. Aquesta incorporació permet que aquests tipus d’actuacions puguin accedir tant a les subvencions com als préstecs privilegiats mitjançant un únic tràmit.

D’altra banda, s’incorpora un import màxim de subvenció de 50.000 euros per edificació i convocatòria per tal de garantir que pugin beneficiar-se d’aquest programa un major nombre de projectes. Pel que fa les actuacions destinades a millorar l’eficiència energètica tant en habitatges particulars com en edificis, ja siguin unifamiliars o plurifamiliars, el conjunt de l’element rehabilitat haurà de complir les exigències que estableix el Reglament energètic en l’edificació, la qual cosa garantirà que la millora sigui substancial.

Davant la dificultat que suposa per a les comunitats de propietaris que tots els copropietaris presentin la documentació necessària per tramitar els ajuts, tot i disposar de l’acord adoptat amb la majoria requerida per efectuar les obres, s’introdueix la possibilitat d’atorgar només els ajuts corresponents a la part proporcional de les unitats immobiliàries per les quals es completi tota la documentació. Les actuacions que responguin al compliment d’una normativa vigent podran excepcionalment acollir-se al programa abans del 30 de setembre del 2013.

Entre les modificacions, també s’incorpora la necessitat de presentar un reportatge fotogràfic abans i després de la rehabilitació que facilitarà la tasca de la Comissió Tècnica de Rehabilitació en la valoració i avaluació dels projectes. Per fer més difusió d’aquest programa, s’incorpora també la possibilitat que el Departament d’Habitatge faciliti el material publicitari per fer constar el suport del Govern, mitjançant el programa Renova, durant l’execució de les obres. Tots els Comuns han confirmat la seva col·laboració amb aquesta difusió i autoritzaran els propietaris a penjar les lones durant la durada de les obres.

A més, es modifica la redacció de la disposició transitòria de manera que les obres iniciades durant el darrer trimestre de l’any anterior puguin sol·licitar els ajuts, sempre que encara no estiguin finalitzades, per garantir la continuïtat entre les diferents convocatòries anuals.

Per aquesta convocatòria es destinen 400.000 euros. Pel que fa als préstecs preferents hi ha una disponibles de 22.000.000 milions d’euros.

La proposta de modificació s’ha treballat conjuntament amb tots els membres de la Comissió Tècnica de Rehabilitació que incorpora representants dels Col·legis professionals d’arquitectes, enginyers, enginyers tècnics i agents immobiliaris, així com dels departaments d’Indústria, d’Ordenament del Territori, de Patrimoni Cultural, de Medi Ambient i de l’àrea d’energia i un representant de l’Oficina de l’energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada