Moció conjunta a la Seu en defensa de l’acollida de persones refugiades

refugiatsTots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han presentat una moció en defensa de l’acollida de persones refugiades, que serà debatuda en la sessió plenària d’aquest dilluns.

El text s’ha presentat a instàncies de la Plataforma de Suport a les Refugiades de l’Alt Urgell i es defensarà “més com una declaració d’intencions que no pas una base a partir de la qual començar a treballar, tenint en compte l’acollida de refugiades està controlada pel govern de l’Estat Espanyol, que en blinda l’entrada”. L’objectiu final de la iniciativa és “donar visibilitat al problema actual”.

En els acords de la moció s’estableix que l’Ajuntament urgellenc “impulsarà o donarà suport a campanyes antiracistes, campanyes de sensibilització amb el drama de les refugiades i de la migració, ja sigui per conflictes bèl·lics, polítics o econòmics”. D’altra banda, el text especifica que es penjarà un cartell amb la frase “Refugiades Benvingudes”.

Segons indica la Plataforma, “el gest d’aprovar la moció, purament simbòlic, serà una mostra d’afecte vers les persones de l’altra riba del Mediterrani que escapen de la guerra i la misèria, i per sensibilitzar la població urgellenca, a més de demostrar que el consistori, a diferència del govern Espanyol, sí està d’acord amb l’acollida de refugiats”.

La Plataforma de Suport a les Refugiades de l’Alt Urgell valora positivament el treball conjunt amb l’Ajuntament i amb els grups polítics que hi són representats. El text està previst que es presenti pròximament també a d’altres consistoris de la comarca.

Text: Ràdio Seu