La  Setmana Santa s´ha saldat amb un increment pel que fa a l´entrada de vehicles d’un 7% més dels previstos. Des del dia 7, 14.500 vehicles diaris han accedit a Andorra per alguna de les dues fronteres.

La densitat excepcional del trànsit en Setmana Santa no ha comportat problemes importants i es pot afirmar que la normalitat ha estat la tònica predominant.

En aquesta jornada s’ha registrat densitat a la frontera sud cap al migdia, tot i que sense retencions. Mobilitat preveia l´entrada al país de 152.000 vehicles, des del dia 7, una xifra que finalment s´ha superat en 7.000 vehicles i que representa un augment del 7 % respecte de l´any passat. Si es compara amb l´any 2014, quan Setmana Santa també va caure en dates similars a les d´aquest any, l´augment és del 20%.

Segons informa el cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, “la tònica dominant ha estat una entrada continuada d’aproximadament 14.500 vehicles cada dia”. Això ha fet “que la xarxa els hagi pogut absorvir força bé”, tot i registrar “en certs moments puntuals certa densitat de sortida”, ha afegit.

A més aquest any, a diferència dels anteriors, l´arribada de turistes no s´ha concentrat en dates concretes i ha ajudat a gestionar millor el trànsit, ja que “no ha confluït tot a partir de divendres sinó que ha estat molt més espaiat”.

La Setmana Santa és una de les èpoques en què la gent d´Andorra aprofita per viatjar. Aquests dies uns 4.000 vehicles andorrans han abandonat el país, xifra que significa un 18% del parc automobilístic nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada