Mobilitat registra l’accés d’un 4% més de vehicles dels previstos inicialment per Pasqua

L’Agència de Mobilitat del Govern ha registrat des de dijous fins aquest dilluns l’entrada d’uns 72.000 vehicles, el que suposa un 4% més que la previsió inicial de 70.000 cotxes. El dia de màxima afluència d’entrada al Principat ha estat dissabte amb 16.000 vehicles i de sortida, dissabte i diumenge amb 35.000 turismes en total. A nivell de trànsit, però, les principals complicacions a la xarxa viària es van viure divendres amb cues de fins a 15 quilòmetres a l’N145 i l’N260.

Segons les dades provisionals del Centre Nacional de Trànsit, a les sis de la tarda d’aquest dilluns havien passat pel Principat uns 72.000 vehicles; una xifra lleugerament superior a la prevista inicialment, com ha reconegut el cap de l’àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells.

Dissabte va ser el dia en què es van registrar més entrades, amb uns 16.000 vehicles accedint per les dues fronteres, mentre que dissabte i diumenge van sortir fins a 35.000 vehicles. ‘Una xifra important a nivell de mobilitat’, ha reconegut Castells, ja que suposa el 50% de la previsió inicial d’afluència.

En canvi, el dia de més complicacions a les carreteres va ser divendres amb 15 quilòmetres de cues per accedir al Principat per l’N145 i l’N260, coincidint amb la manifestació de Montferrer i Castellbó.

Dins del Principat, ha indicat el responsable de Mobilitat, els matins de divendres i dissabte es van registrar 2 quilòmetres de cues per anar de Sant Julià cap al nord i a la tarda retencions a la Massana, Encamp i Canillo per accedir als nuclis d’Andorra la Vella i Escaldes després del tancament de les pistes.

Més entrades dijous sant i equilibri d’entrades i sortides Dos fets que ha destacat Castells han estat l’increment de prop del 10% d’entrades per la frontera del Riu Runer dijous sant i un major equilibri d’entrades i sortides del Principat dissabte i diumenge.

Pel que fa a dijous, habitualment es registren uns 9.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i enguany s’ha arribat als 11.500. A més, la resta de dies de Setmana Santa també hi ha hagut més entrades ‘el que fa preveure que la cosa ha d’anar a millor’, ha apuntat el responsable de Mobilitat.

Dissabte i diumenge, el nombre d’entrades i sortides ha estat similar mentre que de dilluns a dimecres el nombre de vehicles que han accedit al país ha estat superior. Fins aquest dilluns, ha manifestat Castells, han deixat el Principat 77.000 vehicles, el que vol dir que 5.000 ja eren a Andorra de vacances abans de dijous.