Mobilitat ha previst l’entrada de 70.000 vehicles des d’aquest dijous i fins dilluns coincidint amb els dies festius de Setmana Santa. El 70% d’aquestes entrades es produiran per la frontera del riu Runer i el 30% restant per la frontera del Pas de la Casa. Per aquest motiu, s’ha preparat un dispositiu de trànsit operatiu des de les set del matí d’aquest dijous fins a les nou de la nit del proper dilluns. Mobilitat ha informat que uns 300 efectius participaran cada dia en el dispositiu de trànsit.

Les previsions de Mobilitat assenyalen com a horaris desfavorables per entrar al Principat per la frontera hispanoandorrana el dijous de les 10 a les 14 hores, el divendres de les 10 a les 15 hores i el dissabte de les 10 a les 14 hores. Pel que fa a la sortida, els horaris més desfavorables són el dijous de les 14 a les 20 hores, el divendres de les 16 a les 20 hores, el dissabte de les 16 a les 20 hores, el diumenge de les 9.30 a les 14 hores i de les 15.30 a les 19 hores, i el dilluns de les 16 a les 20 hores.

El Departament de Mobilitat també reforçarà l’avinguda Francesc Cairat amb agents de circulació i policia. A més, s’ha prohibit la circulació de vehicles especials i transport de mercaderies superiors a 19 tones. També s’han aturat les obres de l’Administració a les carreteres generals i a la xarxa bàsica i s’ha alliberat el carril prioritari multiús del 2 al 13 d’abril. De la seva banda, el COEX ha desplaçat una màquina llevaneu a la frontera del riu Runer. Finalment també s’ha establert la jornada intensiva a l’Administració General.

Mobilitat ha recordat que es podrà consultar la informació del trànsit a través de la ràdio i la televisió, via SMS, a través del mòbil, i del Twitter de Mobilitat, a més de la pàgina web o s’anirà actualitzant l’estat del trànsit i de les eventuals incidències que puguin sorgir.

De la seva banda, el Servei Català del Trànsit preveu trànsit intens amb possibles retencions a la N-145 en direcció Andorra els dies 29, 30 i 31 de març al matí. I els dies 31 de març i 1 d’abril a la tarda preveu circulació molt intensa entre la frontera hispanoandorrana i la Seu d’Urgell. Pel que fa a la C-14 el Servei Català del Trànsit creu que la circulació per Organyà, Oliana i Pons serà complicada durant els cinc dies i especialment el diumenge a la tarda i el dilluns al matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada