Mobilitat preveu l’entrada de 50.000 vehicles per Tots Sants

cuesL’Àrea de Mobilitat preveu l’entrada d’uns 50.000 vehicles entre divendres i diumenge, coincidint amb la Festivitat de Tots Sants. El cap de l’Àrea de Mobilitat, Josep Escaler, ha explicat que al llarg dels tres dies s’espera que entrin uns 30.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i uns 20.000 més per la francoandorrana, unes xifres que suposaran uns 5.000 vehicles més per cada punt fronterer que un cap de setmana tipus del mes d’octubre. El nombre de visitants que es preveuen són un 16% inferiors als de l’any passat, perquè en aquella ocasió el calendari va permetre un pont de quatre dies.

L’Àrea de Mobilitat preveu l’entrada d’uns 50.000 vehicles durant la Festivitat de Tots Sants, que enguany no serà un pont però permetrà disposar de tres dies consecutius de festa. Es tracta d’una xifra similar a la que es va assolir l’última vegada que Tots Sants va escaure en divendres, el 2002, però un 16% inferior a l’any passat, quan va escaure en un pont de quatre dies i van entrar al país uns 60.000 vehicles.

El cap de l’Àrea de Mobilitat, Josep Escaler, ha explicat a l’ANA que un cap de setmana tipus del mes d’octubre, creuen la frontera francoandorrana uns 15.000 vehicles, una xifra força superior a la registrada el 2002. De fet, Escaler ha indicat que en els últims temps s’observa com la distància entre les xifres de vehicles de les dues fronteres es va escurçant.

D’altra banda, el dia de més entrades per la frontera del Riu Runer serà divendres, amb uns 11.000 vehicles, mentre que dissabte se n’esperen 10.300 i diumenge uns 8.500. Escaler també ha indicat que cada tarda hi haurà afluència de sortida de vehicles, perquè part dels visitants no pernocten al país. A més, ha apuntat que en el cas de ponts o diversos dies festius, s’està observant una tendència a avançar l’horari de sortida del país, perquè els visitants tenen por a trobar-se retencions. Així, s’espera que el diumenge les sortides es facin esglaonadament durant tot el dia.