Mitjans espanyols apunten que hi haurà detencions a Andorra relacionades amb l’operació “Emperador”

Alguns mitjans de comunicació espanyols han apuntat aquesta tarda que fonts de la investigació de l’operació “Emperador” esperen procedir en les properes hores a més detencions, en concret a set països més entre els que es trobaria Andorra.

El jutge de l’Audiència Nacional d’espanya Fernando Andreu ha començat a interrogar un primer grup dels detinguts, deu espanyols i sis xinesos en l’operació contra xarxes xineses dedicades al blanqueig de diners, en la qual, fins ara, s’han arrestat a 83 persones.

Les fonts de la investigació recorden que l’operació continua oberta i que s’esperen més detencions, especialment fora d’Espanya en un total de set països: Xina, Andorra, Israel, Itàlia, Bèlgica, Suïssa i Alemanya.

Semblaria ser que també s’han obert diligències per demanar informació sobre diferents comptes bancaris del Principat.

5 comentaris

 1. Doncs a veure si aprenem i tanquem a mes d’un que s’ha mereix.

  Per cert, caldria també començar a denunciar la censura i la manipulació que hi ha a Andorra en un sector tan bàsic com el de la informació. Aprofito per transcriure aqui una carta que no m’han volgut publicar al diari d’Andorra. Clar com dic coses delicades… Ahi va!

  Miquel Angel Garcia
  17/10/2012 a les 17:35 | #1 Respon | Cita
  Your comment is awaiting moderation.
  Sr. SOLANELLES, primerament i per davant de tot, m’agradaria començar la meva exposició dient que sóc policia. Jo, al igual que la majoria dels meus companys, vaig decidir entrar a formar part d’aquests cos per convicció. Convicció en uns valors, uns ideals, unes consignes ètiques i morals que vaig aprendre dels meus pares a casa meva. Aquests valors pasaven per un sentit bastant marcat de la justícia, la ètica (com ja he dit) i la ferma idea de que qui la fa l’ha de pagar. Igualment, qui em coneix ho sap, sempre que he pogut ajudar a qui em necessités allà he estat. Fins i tot he estés la mà a qui ja m’havia “apunyalat” tocant allò que més m’estimava. També per la meva predisposició a ajudar a qui em necessités vaig decidir ser policia.
  Com passava abans, en el moment en que vaig entrar al cos vaig passar a cobrar menys diners dels que cobrava anteriorment (doblegant l’esquena passant cables pel paviment, muntant dispositius de senyalització, etc.) i tirant-me sobre les espatlles més responsabilitat de la que mai abans habia tingut.
  Però tot i així vaig decidir tirar endavant.
  Voldria demanar-li disculpes per aquesta parrafada, però he considerat que devia dir-li tot això abans d’exposar el que segueix.
  Ha de saber que trobo fascinant la professió de periodista per tot el que envolta la seva feina. Però, Sr. Solanelles, igual que a la policia, la seva tasca també té molts matissos extremadament delicats. La responsabilitat d’un periodista està al mateix nivell que la d’un policia, ja que un manté l’ordre i ha de lluitar per mantenir una societat equilibrada i en pau i, l’altre, té el poder d’influenciar a la opinió pública com el més famós flautista de la història: el d’Hammelin.
  Amb tot aixó, Sr. Solanelles, voldria dir-li que després de tot el que ha ocorregut durant les darreres setmanes, tinc seriosos dubtes de que hagi actuat amb tanta professionalitat en la confecció d’aquesta noticia. Personalment, desconec els fets, però em reservo el meu dret a dubtar. I poso en seriós dubte la veracitat de la totalitat de les informacions que ha exposat degut a la falta de professionalitat que ha demostrat darrerament. Acava d’escriure que ha utilitzat el BOPA per a consultar el Codi Penal. Perfecte! Aquesta és l’actitud d’un bon periodista: investigar. Ara bé, deixi’m fer-li una pregunta: per que no va consultar el BOPA per a saber realment quines són les condicions laborals dels policies? Al BOPA, concetament a la llei 8/2004 Llei Qualificada del Cos de Policia, consta TEXTUALMENT que un policia es pot jubilar als 20 anys de servei cobrant el 40% del sou. NO EL 100%. També diu que en el moment en que entri la Llei en vigor es mantindrà aquest dret. D’altra banda, també es pot consultar les taules salarials i els complements que té cada escala dels Cossos Especials… També podria haver vist si hagués actuat com un bon periodista que el dret a vaga no ens el “compren” amb 240€. Una altra dada falsa. Veu com quan els meus companys (indignats davant tanta mala llet i mala premsa) li deien mentider, estava justificat?
  Jo ho sento molt. La veritat. Tot i ser policia mai en la meva vida he estat violent i desprecio qualsevol manifestació de violència, però sóc policia i trobo que s’ha de fer justicia sempre i amb qualsevol. Com diu la Constitució, tots som iguals davant la Llei, no?
  És possible que les difamacions que va efectuar les fes des de la ignorancia. Però, Sr. Solanelles, vosté és periodista. I la seva tasca i responsabilitat l’obliga a informar dels fets una vegada heu comprovat la seva veracitat. I més quan aquesta comprovació és quelcom tan simple com consultar el BOPA. Sincerament, Sr. Solanelles, no entenc com encara conserva el càrrec…
  Molt atentament,
  Miquel Angel Garcia

  1. Sí senyor, clar i contundent. Solanelles, aplica’t el cuento.

 2. Ho diu l’article.
  “operació contra xarxes xineses dedicades al blanqueig de diners”.
  Per ser més clar: l’operació on s’ha detingut al Nacho Vidal, segur que ara ja saps de que va.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES